GENEL Haber Girişi : 18 Mart 2021 21:18

ÇANAKKALE ZAFERİ, DESTANSI BİR ZAFERDİR

ÇANAKKALE ZAFERİ, DESTANSI BİR ZAFERDİR
D.BAKIR-Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihine geçmiş destansı bir zafer olduğuna dikkati çekti.
Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, mesajında şunları söyledi: ‘Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşarken kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çanakkale Zaferi, tüm milletimizin bir kez daha zifiri karanlıklardan, aydınlıklara ulaştığı, ‘imkânsız’ denileni başardığı, vatan sevgisi ve son tahlilde, İman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, dünya tarihinde müstesna bir yere sahip, eşsiz bir destandır.

18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale Geçilmez' diye yazılan bu destanla 783 bin kilometre kare vatan toprağı içinde kardeşlik ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan karanlık hesapları değiştiren bu zafer, aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. 

ASLA UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Milletimiz onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkarak, onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur. Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Aziz vatanımız uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.