GENEL Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 09:47

BU GECE, BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE

BU GECE, BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE
Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu,, ‘İçinde Kadir Gecesi olmayan, bin aydan daha hayırlı bir geceye daha kavuştuklarını’ belirtti.
Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, , Mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla, yayınladığı duygu dolu mesajında şu görüşleri dile getirdi: Kadir gecesi, İnsanlık Aleminin kurtuluş reçetesi olan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, son derece bereketli bin aydan hayırlı olan gecedir. 

Bizleri bir kez daha böylesi ulvi bir geceye kavuşturduğu için Yüce Rabbimiz’e ne kadar hamdu senalar etsek azdır. Bu Mukaddes Kadir Gecesi’nde bolca namaz kılıp, istiğfar eder, ellerimizi semaya kaldırarak Yüce Rabbimiz’e dualar ederiz. Ayrıca Kur'an okuyup, tefekkür eder ve geçmiş ömrümüzün muhasebesini yaparak, Cenabı Allah’tan hayırlara vesile olması niyazıyla, hayatımıza yön verecek yeni kararları tatbik ederiz. ‘Kadir’ kelime anlamıyla ‘Azamet’ ve ‘Şeref’ anlamlarına gelmektedir. Yani Yüce Rabbimiz; bizleri bu mukaddes gece vasıtasıyla bir kez daha onurlandırmaktadır. 

Kadir Gecesi’nin rahmet, bereket ve mahiyetini anlatmaya kelimeler kifayet etmez. Yüce Allah’ın emriyle; Cebrail Aleyhisselam başta olmak üzere melekler dünyaya inerler. Bu mukaddes ve kutlu gece, Cenabı Rabbimiz’in bizlere bahşettiği ve adeta sağanak yağmurlar gibi yağan rahmet, merhamet ve mağfiret pınarından kana kana içelim, faydalanalım. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam Alemi’nin mübarek Kadir Gecesi’ni en samimi duygularımla kutlar, bu müstesna gecenin tüm insanlık alemine sağlık, mutluluk ve huzur dolu günleri beraberinde getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ederim’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.