GENEL Haber Girişi : 04 Ekim 2019 22:52

BU ÇOCUKLAR BİR HARİKA

BU ÇOCUKLAR BİR HARİKA
Bölgemizin köklü Eğitim kurumlarından olan Diyarbakır İngiliz Kültür Okulu öğrencileri, son derece anlamlı bir projeye imza attılar.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler, örnek teşkil edecek bir projeyi hayata geçirdiler. Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Kurucusu Nedim Dengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi: ‘Diyarbakır İngiliz Kültür Koleji olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde sosyal farkındalık sağlamak amacıyla öğrencilerimiz ile birlikte, hayvanlar için kulübeler yaptık.


 
 Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak, bu kulübeler ihtiyaç olan parklara konulmak üzere Belediye yetkilileri tarafından götürüldü. Diyarbakır İngiliz Kültür Koleji olarak İlkokul, Ortaokul ve Fen Lisesi öğrencilerimizle beraber, 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde böyle bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



Temennimiz bu çalışmamızın diğer bir çok kurumlara da örnek teşkil etmesi. Takdir edileceği gibi, çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisini aşılamak, bir Eğitim yuvasının asli görevlerinden biridir. Yaklaşan Kış mevsimi dolayısıyla, minik dostlarımızın üşümemesi amacıyla yaptığı bu kulübeler, bir çok hayvana barınak olacak. Amacımız, evrende insanlardan başka canlıların da olduğunu ve onların da tıpkı bizim gibi, ısınma, yiyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının olduğuna dikkatleri çekmek.


 
Bunun yanı sıra, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek ve en temel hakları olan yaşama hakkına saygı duyma bilincini geliştirmek niyetindeyiz. Evde, sokakta, kısacası hayatın her alanında, gerek doğaya ve gerekse hayvanlara karşı merhametli davranmak, onları koruyup kollamak, olabildiğince iyi koşullarda beslenmeleri konusunda toplumsal hassasiyet uyandırıp, farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.



Aslında bu konu, yani hayvanları koruma ve savunma gibi konular, TBMM ve Hükümet düzeyinde temsil edilmeli diye düşünüyoruz. Hayvan hakları da, tıpkı insan hakları gibi kanunlarla korunmalıdır. Hepiniz minik dostlarımıza sahip çıkmalıyız.’
 





ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.