GÜNDEM Haber Girişi : 07 Temmuz 2024 14:41

Binlerce Üyesi Olan Mala Kale Aşireti, Dermanbaba’yı Hastanede Yalnız Bırakmadı

Binlerce Üyesi Olan Mala Kale Aşireti, Dermanbaba’yı Hastanede Yalnız Bırakmadı
Türkiye’nin en büyük aşiretlerinden biri olan Mala Kale Aşireti, Şeker hastalığı nedeniyle yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gören Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu’yu yalnız bırakmadı.

Mala Kale Aşireti Aktarlı Ailesi Birlik, Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Aktarlı, ve aşiret üyeleri, hastane odasını ziyaret ederek Dermanbaba’ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Dermanbaba’ya Yoğun İlgi

Yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gören ve Diyarbakır’da hayırseverliğiyle tanınan Yılmaz Acu, her gün onlarca kişinin ziyaretine ev sahipliği yapıyor. Bu kez ziyaretçiler arasında Türkiye’nin en büyük aşiretlerinden biri olan Mala Kale Aşireti’nin üyeleri vardı. Başkan Erhan Aktarlı’nın öncülüğünde hastaneye gelen aşiret üyeleri, odada yoğun bir kalabalık oluşturdu. Acu’ya geçmiş olsun dileklerini ileten aşiret üyeleri, kendisinin yanında olduklarını ifade etti.

Başkan Aktarlı’dan Duygusal Mesaj

Mala Kale Aşireti Aktarlı Ailesi Birlik, Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Aktarlı, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Ben Mala Kale Aşireti Aktarlı ailesinden Erhan Aktarlı, Dermanbaba’yı ziyarete geldik. Dermanbaba bizim aile dostumuzdur. 15 yıllık bir hukukumuz var. Dermanbaba Diyarbakır’ın babasıdır, fakir fukara babasıdır, her zaman fakir fukaraya el uzatmış, yetimlere her zaman destek olmuştur. Kendisi bizim aşiretimizin değerlisidir. Kendisine Allah’tan şifa diliyoruz. Aktarlı ailesi olarak her zaman kendisinin yanındayız,” dedi.

Acu’dan Teşekkür Mesajı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz Acu, “Yıllardır tanıdığım Mala Kale Aşireti’nin üyesi değerli dostum Erhan Aktarlı ve beraberindeki değerli aşiret üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Bu nazik ziyaretinizden dolayı Allah sizlerden razı olsun. Öncelikle bu tür ziyaretler önemlidir, hastalığa da şifadır. Bu ziyaretlerden dolayı rabbim de şifa gönderiyor. Bu sebeple ben bu ziyaretinizden dolayı ailenize, aşiretinize, Mala Kale Aşireti’ne teşekkür ediyorum,” dedi. Acu, tedavi süreci hakkında da bilgi vererek, “25 gündür bu hastanede yatıyorum ve tedavi görüyorum. yüzlerce yakın dostlarım ziyaretime geldi. Her zaman kapım sizlere ve bu değerli insanlara açıktır. Tedavi sürecim iyi geçiyor. Bu ziyaretler beni mutlu ediyor, bu bir gönül hoşluğudur. Şekerim çok yüksekti, sizleri görünce moralim düzeldi, bir nebze de olsa şekerim düştü. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Başhekim Anlı’ya Teşekkür

Acu, tedavi sürecinde kendisine destek olan Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Bahri Anlı’ya da teşekkür etti. Acu, “Tedavi sürecimde benimle canla başla ilgilenen hastane Başhekimimiz Ethem Bahri Anlı bey sağ olsun.Kendisi çok beyefendi bir insandır, aile dostumuzdur. Kapısına kim geliyorsa sahip çıkıyor, kapısı herkese ardına kadar açıktır. Kendisi o kadar faydalı hizmet yapıyor ki anlatmakla bitiremem. Kendisine yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum,” diye konuştu.