GENEL Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 13:08

BEYOĞLU’NDAN 20 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI SÖZÜ

BEYOĞLU’NDAN 20 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI SÖZÜ
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ramazan ayı dolayısıyla gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Seyfettin EKEN Bağlar’da birçok aileye yardım edeceğini ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu; “Bağlar kesiminde yaşayan birçok fakir ve..

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ramazan ayı dolayısıyla gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Bağlar’da birçok aileye yardım edeceğini ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu; “Bağlar kesiminde yaşayan birçok fakir ve muhtaç insan var. Sur’daki olaylar sırasında Bağlar’a göç eden birçok aile burada kalıyorlar. Ramazan ayının fakir ve muhtaçlara yardım ayı olduğundan dolayı bizlerde belediye olarak bu rahmet ve mağfiret ayında yoksul ve muhtaç ailelerimize elimizden geldiğince yardım yapacağız. Yaklaşık olarak 20.000 muhtaç ve yoksul aileye bir komisyon kurarak yardımda bulunacağız” dedi.

Bazı fırsatçıların ramazan ayı nedeniyle fiyatları arttırdığını belirten Başkan Beyoğlu; “Bağlar ilçemizde vatandaşlarımızın maddi imkânsızlıklar yaşadığını biliyoruz. Bu konuda zabıta ekiplerimizi görevlendirerek fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız. Vatandaşımızın cebine göz diken kesimi denetleyeceğiz. Ramazan ayında vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca Ramazan ayında yoksul ailelerimiz için de 3000 kişiye hizmet verecek şekilde Peynirciler pazarı yakınında ve Eski bağlar müftülüğünün arkasında 2 tane Ramazan çadırı açtık. İftarda vatandaşlarımızla buluşarak onlarla birlikte güzel bir ramazan ayı geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

“BAŞKAN BEYOĞLU’NUN RAMAZAN AYI MESAJI”

Beyoğlu, şu ifadelere yer verdi; “Ramazan paylaşma ayıdır. Ramazan Ayı boyunca kurulan iftar sofralarında bereket, paylaşma, kardeşlik ve Cenabı-ı Allah’a sığınma vardır. Peygamber Efendimiz ’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ öğretisine uygun davranmakla yükümlüyüz ve bunu Ramazan’da en yoğun şekilde yaşayıp, hayatımıza koyma fırsatını Cenabı-ı Allah bize bahşediyor. Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarına oturmanın, oruç açmanın manevi huzuru ve güzelliği, İslam âlemine has bir ayrıcalıktır. Mübarek Ramazan Ayı hürmetine  Cenabı Allah tüm mazlumlara hayırlı kapılar açmayı nasip etsin. Ramazan Ayı’nın başta Diyarbakırlı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âlemine, insanlığa hayır ve güzellik getirmesini temenni ediyor.


KAYNAK:GÜNEYDOĞU GÜNCEL

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.