TÜRKİYE Haber Girişi : 23 Mayıs 2020 17:44

BAYRAMLAR, SINIRSIZ İLAHİ LÜTUFLARI BERABERİNDE GETİRİR

BAYRAMLAR, SINIRSIZ İLAHİ LÜTUFLARI BERABERİNDE GETİRİR
D.BAKIR- Diyarbakırlı İş Adamı Zeynel Abidin Aktay, mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün İslam Âlemi’nin Bayramı’nı kutladı.

İş Adamı Zeynel Abidin Aktay, ‘sevgi ve muhabbet dolu, huzurlu nice bayramlar dileğinde’ bulunduğu mesajında, şu görüşlere yer verdi:


‘Cenabı Allah; başta ülkemiz olarak üzere bütün İslam Âlemi’ne nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip eylesin. Mübarek Ramazan Bayramı tüm halkımıza kutlu olsun.

Ramazan Bayramı’nın, bütün vatandaşlarımızın umutlarının yeşerip gerçekleşmesine vesile olmasını, Yüce Rabbimiz’den niyaz ediyoruz.


Rahmet ayı Ramazanı Şerif ve Kadir Gecesi’ni uğurlarken, bir kez daha ulaştığımız Bayram’da, bol bol İbadet edip, Yüce Rabbimiz’e, dünyayı kasıp kavuran bulaşıcı pandemiden kurtulmamız için dualarımızla yakaralım, niyazlarda ve secdelerde buluşalım’.


Sılai Rahim çok önemlidir ve ‘Olmazsa Olmazlarımız’ arasındadır. Ancak bu sene yaşadığımız olağanüstü süreç nedeniyle, bu yıl telefonla veya sosyal medya vasıtalarıyla dostlarımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi arayıp, bayramlarını kutlayalım. Zira dünyayı kasıp kavuran koronavirüs bulaşıcı pandemi, geleneklerimizi, bayramlarımızı, buluşmalarımızı ve Dini merasimlerimizi alışılagelmiş biçimde cemaat içerisinde idrak etmemizi engelledi ve bizleri bunlardan feragat etmek zorunda bıraktı.


Ama bu sıra dışı dönemlerde dahi, İnancımızı ve tüm sevdiklerinize olan bağlılığınızı yaşatabilmenizin yollarına erişmenizi diliyorum. Bayramı bir de böyle geçirmeye çalışalım.


Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) bir Müslümanı tarif ederken 'diğer insanların elinden, dilinden emniyette olduğu insan’ diye tanımlar ve ‘Bu hususlara dikkat etmeliyiz’ diye buyurur.


Biz de kendimizi sorumlu tutmalı, evde kaldığımız bu günlerde nefis muhasebesi yaparak, bu doğrultuda hareket etmeliyiz.


Bol bol dualarımız, niyazlarımız ve ibadetlerimizle, Yüce Rabbimiz’in huzuruna varacağız. Maneviyat çeşmesinden olabildiğince faydalanabilmek için yarışacağız.


Sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltıp, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı’nın yurdumuza ve bütün insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini, Yüce Rabbim’den niyaz eder, halkımızın Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.