GENEL Haber Girişi : 14 Şubat 2020 22:16

BAŞSAVCI YILMAZ’DAN, GÜÇSİYAD’A İADEİ ZİYARET

BAŞSAVCI YILMAZ’DAN, GÜÇSİYAD’A İADEİ ZİYARET
Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Başsavcı Ali İrfan Yılmaz’ı, GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber karşıladı.

GÜÇSİYAD Bölge Başkanı Tosunlu, Başsavcı Ali İrfan Yılmaz’a, bir süre önce hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: ‘GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanlığı olarak, Sayın Başsavcımızı, geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret ederek, hem hayırlı olsun temennilerimizi ilettik ve hem de yeni görevinde başarılar diledik.

Sayın Başsavcımız da, nezaket göstererek, bizlere iadei ziyarette bulundular. Kendilerine, göstermiş oldukları zarif davranışı dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyoruz.



DEVLET BÜYÜKLERİMİZLE ZİYARET VE İSTİŞARELERİMİZİ SIKLAŞTIRACAĞIZ

Bilindiği üzere, Merkezi İstanbul’da bulunan ve Sayın Turgay Erence’nin Genel Başkanlığını yaptığı Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanlığı olarak, Mukaddes Diyarbakır İlimizin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında, oldukça geniş bir yelpazede ziyaret ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.



Mekke ve Medine’den sonra 5. Harem-i Şerif ünvanını taşıyan Mukaddes Diyarbakır’ımız, Peygamberler, Sahabeler ve Evliyalar Diyarıdır. Tarihin canlı tanığı olan kentimiz, sinesinde sayısız manevi ve tarihi yapı bulundurmakta, adeta üstü açık bir müze konumundadır. Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı olan Şehri Kadim Diyarbakır’da yaşamak, bizler için birer onur vesilesidir. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda, başta resim kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere, STK’lar, Oda ve Borsa Birlikleri ve Esnaf Birliklerini ziyaret ederek, istişarelerde bulunuyor ve fikir alış verişi yapıyoruz.



GÜÇSİYAD olarak zaten çıkış noktalarımızın başında, insanlarımızın sorunlarıyla hemhal olup, kamu yararına olacak projelere destek olmak, İlimiz ve ülkemiz nezdinde projeler üretmek, başlatılan projelerin de takipçisi ve destekçisi olmak geliyor. Mazlumlar, ihtiyaç sahipleri, yetimler, öksüzler, hastalar ve şehit ailelerimizin hayır dualarını almak, bizim için ‘olmazsa olmazlar’ arasındadır.
Yunus Emre’nin dediği gibi, “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.”



Bizler de GÜÇSİYAD olarak, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek ve yeni sevgi köprüleri inşa etmek için yola çıktık. Çalışmalarımız kapsamında, bizleri ziyaret ederek onurlandıran, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sayın Ali İrfan Yılmaz ve onun şahsında, beraberindeki heyete bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılı olmalarını en kalbi duygularımızla diliyoruz.
Bu sayede, değerli fikirleri ve birikiminden faydalanma olanağı bulduk. Son derece yararlı istişarelerde bulunduğumuz bu ziyaretleri önümüzdeki süreçte de yapacağız’.



Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ise, GÜÇSİYAD İl Başkanı Mervettin Tosunlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
‘Anadolu’nun mukaddes kentlerinden bir olan Diyarbakır ve Diyarbakırlılara hizmet olanağı bulduğum için son derece mutluyum.




Kamu kurum ve kuruluşlarımız, SİAD’lar, STK’lar, Üniversitemiz, Oda ve Borsa yetkililerimiz, muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımız, kısacası hepimiz Diyarbakır’ın bileşenleri olarak, bu Mukaddes kente nasıl daha iyi hizmet edebiliriz diye sık sık istişari çalışmalarda bulunuyoruz.
İlimiz ve Bölgemize katkı sağlayacak, taş üstüne taş koyacak herkese kapımızın açık olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bu doğrultuda bizler de ziyaretlerimize devam edeceğiz’.
 


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.