GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2024 18:23

Başkan Danışman’dan Diyarbakır ve Mardin’deki Yangınlarda Vefat Edenlere Başsağlığı Mesajı

Başkan Danışman’dan Diyarbakır ve Mardin’deki Yangınlarda Vefat Edenlere Başsağlığı Mesajı
Uluslar Arası Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sadık Danışman,yangında yaşamını yitiren vatandaşlar için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında meydana gelen anız yangını, 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, çok sayıda hayvanın telef olmasına ve geniş tarım alanlarının zarar görmesine yol açtı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çıkan anız yangınlarında toplam 5 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınların çıkış nedeninin araştırıldığını ve adli soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Yangınlar itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınırken, çok sayıda hayvan telef oldu ve geniş tarım alanları zarar gördü. Yangına 41 araç ve 150 personelle müdahale edildi. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

“Diyarbakır ili Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su:

 “İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 11 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”


Mardin Valisi Tuncay Akkoyun:

“Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi’nde başlayan, Mazıdağı ilçesinin Şenyuva, Yücedağ ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen yangın itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangına 41 araç ve 150 personelle müdahale edilmiştir.


 Uluslar Arası Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sadık Danışman,yangında yaşamını   yitiren Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımızada Allah’tan rahmet diliyorum. Şehrimize ve ülkemize geçmiş olsun.”

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU