GÜNDEM Haber Girişi : 05 Temmuz 2018 00:05

BAŞKAN CUMALİ ATİLLA, ADETA TARİH YAZDI

BAŞKAN CUMALİ ATİLLA, ADETA TARİH YAZDI
D.BAKIR- 1 Kasım 2016 tarihinde, İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Cumali Atilla, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği icraatlarla adeta tarih yazdı.

Ankara'nın Etimesgut Kaymakamlığı görevinden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Cumali Atilla, kısa zamanda gerçekleştirdiği başarılı projelerle, Diyarbakır’ın çehresini değiştirdi.

 


Semavi Dinlere mensup sayısız yapıyı sinesinde bulunduran, Peygamberler, Sahabeler ve Evliyalar kenti, Şehr-i Diyarbekir’e kazandırdığı projelerle, haklı olarak gönüllerde taht kuran Atilla’nın büyük hizmetlere imza attığını belirten vatandaşlar, kendisine ve başarılı ekibine müteşekkir olduklarını belirtiyorlar.


 

Daha önce Diyarbakır'da Vali yardımcılığı görevinde bulunan,şehrin sorunlarını çok iyi bilen Cumali Atilla, nitekim bugüne kadar sergilediği başarılı performansıyla, kamuoyunun haklı takdirine mazhar oldu.


 

 

DİYARBAKIR ADETA ÇAĞ ATLADI

‘İşimiz Gücümüz Diyarbakır’ şiarıyla çıkmış olduğu hizmet yolculuğunda, birbirinden önemli ve hayati projelere imza atan Başkan Cumali Atilla, sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine kadar her türlü belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştirerek, unutulmazlar arasında yerini aldı.

 


Kültürel, sportif ve sosyal hizmetlerle sosyal belediyeciliği; ulaşım, altyapı ve üst yapı alanlarında da önemli yatırımlar gerçekleştirerek şantiye belediyeciliğini ön plana çıkaran Başkan Atilla kentin daha rahat yaşanılabilir bir şehir olması noktasında, prestij projeleri hayata geçirerek, Diyarbakır’a adeta çağ atlattı.

 


 

Kısa zaman içerisinde vizyon projeler, cadde, bulvar düzenlemeleri, park çalışmaları, mahalle yolları standartlarının artırılması, ulaşım konforunun yükseltilmesinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmaları hayata geçiren Başkan Cumali Atilla ve oluşturduğu ekibi, şehir estetiğinin artırılması için yapılan bütün projelerde fen ve sanat kurallarına dikkat etmenin yanı sıra estetiği de göz ardı etmeyerek, adeta belediyecilik dersi verdi.


‘Kent Meydanı’ gibi estetik ve bir o kadar da anlamlı bir eseri kısa zamanda tamamlayarak, vatandaşların buluşma noktası haline getiren Atilla, dürüst, ilkeli ve bilimsel yaklaşımlarla Belediye hizmetlerine ivme kazandırdı.




‘Hoş Geldin Bebek’, ‘Klimalı Durak’, ‘Bilgi Evi’, ‘Huzur Sokağı’, ‘Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’, ‘İlçe Otogarları ve Koordinasyon Merkezleri’ gibi hizmetlerle, ilkleri yaşatan Atilla döneminde, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılar elde edilirken, tespit edilen aksaklıklara kurulan ekiplerle anında müdahale edilmesi de, sorunların kalıcı ve köklü çözümlere kavuşmasını sağladı.Diyarbakır’a Çevre il ve ilçelerden gelen hasta ve hasta yakınlarına kapılarını açan Büyükşehir Belediyesi ,misafirhanede ağırladığı vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.



‘İsteyince Oluyor’ ilkesiyle halkın daha modern, daha temiz ve her yönüyle örnek bir şehirde yaşama hakkını tesis etmek için, devasa projeler, birer birer gerçekleştirildi.

 

Çevreye saygılı, her alanda gelişimi hedef alan belediyecilik anlayışıyla şeffaf ve ilkeli bir yönetim modeli uygulanırken, belediyenin kaynakları, tamamen halkın hizmetine sunularak kaynak israfının önüne geçildi.

Diyarbakır, belediyecilik tarihinde böylesine başarılı bir dönemi ilk kez yaşarken, özünde hizmet ve insana insanca değer veren anlayışla hareket edildi. Diyarbakır, birbiri ardına başlatılan projelerle adeta şantiyeye döndü.

 


Beyaz Masa’da günde 150 kişinin derdini dinleyen Atilla, gelen vatandaşlarla Kürtçe ve Zazaca konuşarak, sorunlarını bizzat tercümana gerek duymadan kendisi birinci elden öğrendi. Diyarbakır, bu süreçte tarihi bir değişim ve dönüşüm yaşadı. Yıllardır hizmete adeta susayan halka, hak ettiği imkânları sunmak için başlatılan çalışmalar, adeta hummalı bir şekilde devam ediyor.




SADECE BELEDİYENİN DEĞİL, KALBİNİN KAPILARINI DA VATANDAŞLARA AÇTI

Yaz-kış demeden çalışan, sürekli halkın içinde ve onların sorunlarıyla hemhal olan Cumali Atilla, vatandaşların haklı sevgisine mazhar oldu. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Merkez Bağlar İlçemizde yaşandı.

 



Merkez Bağlar İlçemizde yolları asfaltlanan mahalleli, pankart açıp havai fişekli kutlama yaptı. Oldukça renkli görüntüler yaşanırken, pankart asarak, Başkan Atilla’ya teşekkür eden vatandaşlar, belediyenin kapılarının kendilerine sonuna kadar açıldığına dikkati çekerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.



Vatandaşlara hem belediyenin, hem de kalbinin kapılarını açan Cumali Atilla’nın, gece geç saatlerde, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin evine gidip sorunlarını dinlemesi ve ihtiyaçlarına göre yardımlarda bulunması da gözlerden kaçmadı.

 


VATANDAŞLAR BİR HAYLİ MEMNUN

Halka hizmet etmenin önemine değinerek, bunu sahada icraatlarıyla kanıtlayan Atilla’nın herkese Adil ve eşit mesafede davrandığını belirten vatandaşlar, ‘Dualarımız onunla. Çarşıda, pazarda karşılaştığımızda bizimle sohbet ederek, fotoğraf çektirme taleplerimizi reddetmiyor. 




Taziye evlerimize vefat edenler için çay, şeker, su ve bardak gibi ihtiyaçları temin etmesi, hastaları ziyaret edip moral vermesi, gerçekten bir devlet adamına yaraşır davranışlar. Bugüne kadar on binlerce kilometre asfalt yapıldı, halen de yapılmaya devam ediyor. Evde bakım olan hastaların evlerini temizlettiriyor, daha sayamadığımız yüzlerce farklı hizmeti bizlere ulaştırıyor’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.



Toplam 28 bin adet gıda kolisi, yoksul ve ihtiyacı olan ailelerin evlerine ulaştıran Başkan Cumali Atilla’nın, yaklaşık 40 bin gıda kolisinin daha, Kurban Bayramı’na kadar dağıtılması yönünde talimat verdiği belirtiliyor.

Ramazanda kurulan iftar çadırlarında on binlerce insana iftar yemeği verilirken, hemen hemen tüm STK’lar ile görüşüp sıkıntılarını dinleyen ve sorunlarına çözüm getirmeye çalışan Cumali Atilla, gerçekten Diyarbakır’ı tarihinde görmediği hizmetlerle tanıştırdı.




On binlerce insanın dualarını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla da, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin evlerini sık sık ziyaret ederek, sorunları dinliyor ve sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapmaya çalışıyor.

 


HALKIMIZ, GÜLERYÜZLÜ BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTI

Vatandaşlar, yıllar sonra ilk defa güler yüzlü Belediyecilik hizmetleriyle tanışırken, çocuklar da, sinema, havuz, ücretsiz kurslar ve yaz kamplarıyla unutulmadı. Toplu taşıma filosuna tam yüz araç daha eklenerek, vatandaşların daha rahat bir şekilde yolculuk yapmaları sağlandı.

 

 

TEMAPARK AĞUSTOS AYINDA TAMAMLANACAK

34 bin metrekare alana inşa ettiği ve proje içeriğinde farklı bitki desenini barındıran Temapark’ta ise çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor olması da vatandaşları sevindiren bir başka unsur olarak dikkatleri çekiyor.

Diğer parklardan farklı olarak proje içeriğinde aromatik bahçeleri barındıran Temapark’ın Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. İlk etapta altyapı çalışmalarını bitiren ekipler, üstyapı çalışmalarında zemin çimlendirme, yeşillendirme, park içinde bulunan kütüphane, Mescid, idari bina ve çocuk oyun gruplarının yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Yaklaşık 20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirileceği parkın 10 bin metrekaresi aromatik bahçelerden oluşacak. Temapark’ta ayrıca mevsimine göre farklı türlerde 2 bin 513 çiçek, 3 bin 820 yer ötücü bitki ve 34 bin metrekarelik alanın değişik yerlerinde farklı türlerde bin 383 ağaç dikilecek.

Yetişkinler için spor aletleri ve yürüyüş parkurlarının yer alacağı Temapark’ta çocuklar için ise bin 214 metrekarelik alana 3 macera adası inşa edilecek.



Kentte istihdamı artırmak ve farklı iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla geçen yıldan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (DİSMEK) adı altında başlattığı eğitimler aralıksız devam ediyor. Devam eden kurslar dışında yeni dönemde tamamlanan eğitimlerden 124 kursiyer faydalandı.


 


Yaklaşık 3 ay önce başlayan Katı Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği 20, F-Klavye Bilgisayar 27, Temel Muhasebe 25, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme (Kuaförlük) 16 ve Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama 12 kursiyer olmak üzere toplam 113 kişi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazandı. İŞKUR ortaklığında açılan, kursiyerlerin günlük ücret aldığı ve sağlık sigortalarının yatırıldığı toplam 11 kursiyerin yararlandığı Kilim Dokumacılığı kursunda ise eğitim sona erdi.

 


Sona eren kurslar dışında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda devam eden Cilt Bakım ve Temel Makyaj, Bilgisayar İşletmenliği ve İngilizce Seviye A-1 ile A-2 kursları da Temmuz ayının farklı günlerinde sona erecek. Devam eden 4 kurstan toplam 109 kursiyer eğitim alıyor. Yine İŞKUR ortaklığında açılan ve 12 kursiyerin ücretli şekilde eğitim aldığı Düz Dikiş Dokumacılığı (Tekstil) kursu da Temmuz’da tamamlanacak. Üniversitelerin Güzel Sanatlarına hazırlık nedeni ve hobi amaçlı açılan 40 öğrencinin yararlandığı Kara Kalem Resim kursu ise Eylül ayına kadar devam edecek.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Diyar Masa Gezici Ekipleri, bir yandan kent merkezindeki sorunların çözümü için muhtarlıklar başta olmak üzere mahallelerde vatandaşları ziyaret ederken, diğer yandan dış ilçelerde açtığı stantlarla da kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlara ulaşarak sorunlarına çözüm aradı.

 


Vatandaşların ziyaret ettiği stantlarda sorunları not eden ekipler, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birim amirlerine iletiyor.

Hizmete susamış Diyarbakır’ı, hak ettiği üst düzey Belediyecilik hizmetleriyle tanıştıran Başkan Cumali Atilla ve ekibi, ilk günkü heyecan ve şevkle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.



 

BAŞKAN ATİLLA’YI YAKINDAN TANIYALIM

1964 Elazığ doğumlu olan Cumali Atilla ilk ve orta öğrenimini Elazığ’da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1990 Yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere’de bulunmuştur. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırayla Giresun'un Piraziz, Muş'un Malazgirt, Bolu'nun Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevini yürüttü. 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başlayan Atilla evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.