GENEL Haber Girişi : 10 Ocak 2021 20:52

Başkan Aktay’dan 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü Mesajı

Başkan Aktay’dan 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü Mesajı
Türkiye Değişim Partisi’nde Tarım ve Hayvancılık Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Aktay, 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ülkemiz tarım ve hayvancılığına verdikleri destekten dolayı Ziraat Mühendisleri’nin 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü’nü kutlayan Türkiye Değişim Partisi’nde Tarım ve Hayvancılık Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Aktay, “10 Ocak 1846 tarihinde Ziraat Mektebinin kurulmasıyla tarımsal eğitim, öğretim alanında ilk adımın atılmasıyla bu tarih her yıl Türkiye’de ‘Ziraat Mühendisleri Günü’ olarak kutlanmaktadır.


Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bir bakıma çiftçi ile bilgi ve teknik arasında köprü vazifesi gören Ziraat Mühendislerine günümüzde daha çok ihtiyaç duyulmakta ve ziraat mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile ziraat mühendisliğinin önemi daha da artmaktadır. Çok geniş bir çalışma alanına sahip olan ziraat mühendisleri birçok mühendislik disiplinini bünyesinde taşımak zorundadır.  Ülkemiz tarımına ve hayvancılığına verdikleri emekten dolayı tüm Ziraat Mühendislerinin 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü kutlu olsun. Ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta bulunan Ziraat Mühendislerimize ise sağlık ve başarı diliyorum” dedi.


MADEN YÜKSEK MÜHENDİSİ KALKAN’DAN DA KUTLAMA MESAJI

Öte yandan, Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Maden Yüksek Mühendisi Sultan Kalkan’da 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü nedeniyle ziraat mühendislerinin gününü kutladı.


Mühendisliğin, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği ve üst düzey tecrübe gerektiren bir meslek olduğunu mesajında belirten Kalkan, “Meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir. Ülkemiz, tarım ekonomisi açısından bakıldığında dünyada 7.sırada bulunmaktadır. 


.Bu başarının temelini oluşturan zirai eğitim ve öğretimin 175.yılını büyük bir mutluluk ve gururla kutluyoruz. Bu mesleğe uzun yıllar hizmet etmiş ve hala da hizmet eden mühendisleri canı gönülden tebrik eder, bu vesileyle tüm Ziraat Mühendislerimizin 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisler Gününü kutlarım” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.