GENEL Haber Girişi : 10 Ocak 2020 08:01

BASINIMIZ, HAYATIMIZIN ‘OLMAZSA OLMAZLARI’ ARASINDADIR.

BASINIMIZ, HAYATIMIZIN ‘OLMAZSA OLMAZLARI’ ARASINDADIR.
Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
Erdemliler Hareketi İl Başkanı Atilla Kaymaz, yayımladığı mesajında, demokratik sistemlerin güçlenmesine önemli katkılar sağlayan basının, insan hakları ve demokratik yaşamın olmazsa olmazları arasında yer aldığını, şeffaf, saydam ve hesap verilebilir yönetim anlayışının da temel yapı taşlarından biri olduğuna dikkati çekti.Başkan Atilla Kaymaz mesajında şu görüşlere yer verdi: ‘Bilindiği gibi, toplumumuzun vaktinde ve doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında basınımıza çok büyük görevler düşmektedir. Basınımızın doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberler yapmasıyla, daima toplumumuzun haklı beğenisini ve teveccühüne mazhar olmaktadır. Milli ve Manevi değerlerimize hassas, toplumsal değerlerimize saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde ve zamanında haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensuplarımız ve kuruluşlarımızın bu önemli günlerini canı gönülden tebrik ediyorum’.

GAZETECİLER, SON DERECE ONURLU BİR MESLEK İCRA EDİYOR 

Gazeteciliğin, gerçekleri araştırma ve kamuyu doğru kaynaklardan en etkin şekilde aydınlatma mesleği olduğunun altını çizen Atilla Kaymaz, ‘Basınımız, başta bölgemiz olmak üzere, ülkemiz genelinde ve tüm dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak servis yapmakta, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedir. İfade ve haber alma özgürlüğünün kazanıldığı ve basınımızın daha özgür şartlarda çalışmasında mihenk taşı olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’, kitle iletişim araçlarının her geçen gün hayatımızda daha fazla yer etmesi dolayısıyla, bana göre ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır. Bu vesileyle, doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu tanımadan milletimize hizmet sunan, yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarında görev yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarında üstün başarılar dilerim’.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.