Trump'ın o tweetine Elbey'den sert tepki

Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkan Aday Adayı olan İşadamı Ali İhsan Elbey, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi ekonomik krizle tehdit ettiği paylaşımına tepki gösererek, Trump'ı sert bir dille eleştirdi.

Elbey; Türkiye hakkında 'Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz' şeklinde skandal bir paylaşımda bulunan ABD Başkanı Trump'a yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.   



Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkan Aday Adayı olan İşadamı Ali İhsan Elbey, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur " diye konuştu. 




Elbey, "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. 


Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye’de tam da bunu yapmaktadır.Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz kimsenin tehditine papuç bırakmazlar. Trump'ta boş konuşuyor, bu boş söylemlerle ülke olarak bizi tehdit edemez" diye konuştu.  
 
15.01.2019 12:03:00