Ticaret Borsasında çalışmalar durduruldu

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, il dışından gelen vatandaşların kentteki koronavirüs vakalarını artırdığını söyledi.

Artan koronavirüs vakalarıyla birlikte ikinci dalganın tartışıldığı Diyarbakır’da Ticaret Borsası’nda 2 kişide koronavirüs tespit edildi. Yapılan filasyon çalışmalarının ardından 2 yönetim kurulu üyesinde daha virüs tespit edildi. Borsada çalışmalar durduruldu. Virüse yakalanan üç yönetim kurulu üyesi ile bir sekterin tedavisi sürüyor.

PERSONELİ İZNE GÖNDERDİK

Tigris Haber’e konuşan Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Yönetici arkadaşlarımızın durumu iyi. Bir arkadaşımız hastanede, diğerleri evlerinde tedavi oluyor. Çok şükür olumsuz bir durum yok. Aslında başından beri her türlü tedbiri almıştık. Ona rağmen 4 arkadaşımız virüse maruz kaldı. Başta ben olmak üzere tüm personelimize test yaptık. Benim ve arkadaşlarımın negatif çıktı. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Borsadaki çalışmalarımızı bir süreliğini durdurduk, tüm personeli izne gönderdik. Sadece 4 kişi tescil biriminde görev yapıyor“ dedi.

İL DIŞINDAN GELENLER VAKALARI ARTIRDI

Diyarbakır’daki vaka artışını kent dışından gelenlere bağlayan Yeşil, “Bildiğiniz gibi bayramdan önce Diyarbakır vakaların en az görüldüğü illerden biriydi. Ancak bayram sonrası şehirlerarası yasak kalkınca vakalarda artış oldu. Bu artışın yüzde 90’nına il dışından gelenler neden oldu” şeklinde konuştu.

Yeşil, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulundu.  


13.06.2020 12:42:00