TİGRİS HABER - Açılış törenine Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler, Yeniden Refah Partisi Kurucusu Cihan Ensarioğlu, sinema sanatçısı Nuri Alço, Amedspor Kulüp Başkanı Burç Baysal, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
İlk yerini Sur dibine açtı
Recep Budak, 1978 yılında Diyarbakır Devlet Hastanesi karşısındaki tarihi surların altında açtığı ilk lokantasını, 2000 yılında belediyenin yürüttüğü "Sur Diplerinin Temizlenmesi Projesi" kapsamında kaybetmişti. Bunun üzerine Diyarbakır’dan ayrılarak Ankara’ya taşındı.
Ankara’daki Reşit Galip Caddesi’nde ikinci restoranını açan Budak, tava, kaburga dolması ve haşlama gibi Diyarbakır’a özgü yemekleri Türkiye’nin farklı şehirlerine tanıttı. Zamanla Ankara Park Vadi, İstanbul Bostancı, İzmir Alsancak ve Kocaeli İzmit’te de şubeler açtı.
En meşhur yemeği Tava ve Gerdan
Ana menüsünde tava, kaburga dolması, hindi dolması, gerdan haşlama, mumbar, lüle kebabı, kaburga şiş ve ezme güveç gibi yöresel yemeklere yer veren Recep Usta, yemeklerinde kuzu eti kullanmayı tercih ediyor.
19.04.2025 20:33:07