SUR SYDV VATANDAŞA KESİNTİSİZ HİZMET EDİYOR!

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın merkez Sur İlçe Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilçe genelinde oldukça geniş bir yelpazede, vatandaşlara yönelik 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet sunuyor.

Adeta üstü açık bir müze olan, Semavi yapılarla dolu, tarihin canlı tanığı Sur İlçesinde Kaymakam Abdullah Çiftçi başkanlığında çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren Sur SYDV, ilçe halkına yönelik ayni ve nakdi yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.



İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, mesai kavramı gözetmeksizin, vardiyalı bir şekilde, vatandaşlara çok yönlü hizmetler sunduklarını belirterek şunları söyledi; "Ülkemizde hızla yayılan COVİD-19 salgını dolayısıyla, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek hedefiyle, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak, sosyal izolasyonun sağlanabilmesi amacıyla, bugüne kadar Bakanlıklar, Valilikler, tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından bir çok tedbir alınmış durumda.



Bu kapsamda ilçemizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 17 personel, Sur Sosyal Hizmet Merkezinden 12 personel, Sur İlçe Emniyet Müdürlüğünden 3 personel, Sur İlçe Jandarma Komutanlığından 2 personel, Sur İlçe Sağlık Müdürlüğünden 8 personel, 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. Bu personellerin dışında aynı zamanda Jandarma ve Emniyet görevlilerimiz, vatandaşlarımızın sağlığının korunması, ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyet yaşamamaları için sahada aktif olarak görev yapıyorlar" dedi.



"ÇOK YÖNLÜ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Kaymakam Çiftçi, Cumhurbaşkanının tavsiye ve emirleri doğrultusunda vatandaşlara hizmet ettiklerini söyledi. Çiftçi; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' kapsamında, 18.03.2020 tarihinde yapılan 'Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı' sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre, ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar’



kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna istinaden hanesinde düzenli merkezi sosyal yardım veya aylık alan hanelerin söz konusu nakdi yardımlardan faydalanmaları kapsamanda, çok yönlü olarak yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



"BİNLERCE AİLEYE AYNİ VE NAKDİ YARDIMDA BULUNDUK"

Kaymakam Çiftçi konuşmasının devamında şöyle konuştu; "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Faz 1 ödeme listesinde toplamda 8 bin 919 aileye 1.000 TL nakdi yardım yaptık. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi Faz 2 ödeme listesinde ise toplamda 3 bin 126 aileye 1.000 TL nakdi yardım yapacağız. Bu yardımların çoğunluğunu PTT, Jandarma, Emniyet yetkilileri ve Vefa Sosyal Destek Grubunun 10 kişilik ekibiyle evlerde tutanak karşılığında vatandaşlarımıza teslim edilmiştir. Sokağa çıkması kısıtlanan, tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız evden çıkamadıkları için maaşlarını çekemiyorlar.



Maaşlarını çekemeyen 361 vatandaşımızın maaşını ilgili kurumlardan çekilerek mutemetler aracılığıyla evlerine götürüp teslim ediyoruz. 112, 155, 156 ve Vefa Destek Grubu’na gelen çağrılarda 750’ye yakın ailemize kuru gıda, sebze ve meyve ile kahvaltı dahil olmak üzere, gıda kolileri teslim edildi. İlaç talebi için gelen çağrılarda yüze yakın ailemize sağlık kurumlarıyla iletişime geçilerek ilaç temin edilip ilgili ailelere evlerinde teslim edildi. Yine hijyen talebi olan ailelere, hijyen malzemeleri temin edilerek evlerinde teslimatı yapıldı. Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca 11 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar toplamda 682 haneye 271.700 TL nakdi yardım yapıldı."



"ÇAĞRI MERKEZİMİZ 7/24 İŞ BAŞINDA"

Sur'da birçok aileye sıcak yemek dağıtıldığını belirten Çiftçi; "Vakfımızın öncülüğünde Kızılay Derneği Sur İlçe Şubesi’nin katkılarıyla her gün 62 aileye öğlen ve akşam yemekleri olmak üzere sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde muhtarlarımız aracılığıyla 5.000 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirilmekte. Çağrı merkezimizde günde ortalama yedi yüze yakın çağrıya cevap verilmekte olup gerekli işlemler yapılarak ilgili birimlere yönlendirilmeleri sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız evde kalmaları ve sürece riayet etmeleridir. Onlar evde kalsınlar, bizler çalışanlar olarak gerekeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı. 



"VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMASIN"

Sur SYDV Müdürü Mehmet Tevfik Fidan ise, ‘Şartlı Nakil, Eğitim, Sağlık, Engelli, Genel Sağlık Sigortası (GSS), Asker Aileleri, dul aylığı ile yeşil kart başvurularının, gün boyunca değerlendirilerek işlemlerinin yapıldığını’ belirtti. Bu durumda olan vatandaşların ailelerine, biner liralık nakdi yardımların, otomatik olarak hesaplarına yatırıldığını belirten Mehmet Tevfik Fidan, şunları söyledi; "Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması noktasında gerekli tüm tedbirleri almış ve almaya da devam etmektedir. SYDV kaydı olan vatandaşlarımız, telefon açarak durumlarını öğrenebilirler.



Vatandaşlarımızın kurumlara gelmelerine gerek yok. Böyle bir süreçte yaşanacak izdiham nedeniyle hem vatandaşlarımızın, hem beraberinde getirdikleri çocukların ve hem de kurum personelinin sağlığı tehlikeye giriyor. Zaten ödemeler vatandaşlarımızın banka hesap numaralarına yatıyor. Hiç kaydı olmayıp da kuruma gelen vatandaşlarımızın da, sosyal mesafeyi korumaya dikkat etmeleri hem kendi sağlıkları, hem de diğer kişilerin sağlığı açısından önem taşıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz bu zor günlerde hepimizin temizlik, hijyen ve sosyal mesafe konularına çok dikkat etmesi gerekiyor."



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
26.04.2020 15:04:00