SİDER BAŞKANI ŞÜKRAN YILMAZ’DAN SİTEM

D.BAKIR- Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Genel Başkanı Şükran Yılmaz, Ak parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır ziyaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ve iz bıraktığına dikkati çeken SİDER Genel Başkanı Şükran Yılmaz, şunları söyledi: ‘Başbakanlık ve TBMM Genel Başkanlığı yapmış olan ve şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım Beyefendinin Diyarbakır ziyaretini son derece önemsiyor ve değerli buluyoruz. Kuşku yok ki, başta Diyarbakır İlimiz olmak üzere bütün Güneydoğulu hemşehrilerimiz, 23 Haziranda yapılacak olan seçimde Binali Beye gereken desteği vereceklerdir. Ancak şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Bugün yaşanan ziyarette, son derece güzel ve anlamlı görüntüler yaşarken, Ak parti il başkanlığının sebep olduğu bazı olumsuzluklar, bütün Diyarbakır ve Bölge halkını olduğu gibi, bizleri de derinden üzmüştür. 




Şurası kesinlikle unutulmamalıdır ki, Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) kimsenin babasının tapulu mülkü olmadığı gibi, kimseye babasından miras da kalmamıştır. Ak parti halka hizmet hareketidir. Adanmışlık ruhuyla sahaya çıkan ve hizmet yarışında hep önde giden bir kurumdur. Milletimiz ve Ümmetimiz’in bağrından çıkmış, halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ şiarıyla bugünlere gelmiş olan bu kutlu harekete, kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur. Ancak bugün yaşadığımız bazı görüntüler, bütün halkımızı ve bizleri ziyadesiyle üzdü. Binali Beyin bugünkü ziyaretinde, Ak parti il teşkilatı, bir kez daha sınıfta kaldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım Bey, Ak parti il binasında bayramlaşma programına katıldı. 




Ancak ne hikmetse, hiçbir STK ve sivil vatandaşımız, il binasına alınmadı. Bu nasıl bir mantıktır, anlamak mümkün değil. Üstelik Binali Bey, konuşmasını bitirdikten sonra, tekrar il binasına girince,Ak parti İl Başkanlığı  korumaları kapıları kapatıp, milleti zorla dışarı attılar. Üstelik de, insanlara bağırıp çağırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Binali Yıldırım ve diğer bütün devlet büyüklerimizin sık sık ‘gönülden gönüle köprüler kuralım, gönül belediyeciliği’ yapalım uyarılarına rağmen, bunların yaşanması, gerçekten talihsizliktir. Halkımıza hizmet etmek isteyenlerin, bu misyon ve vizyon üzerine, siyasetini inşa etmeleri gerekirken, bugün yaşananları anlamak mümkün değil.’ 
06.06.2019 23:19:00