Optikçi Altındağ’dan sahte güneş gözlüğü uyarısı!

Merve Optik Grup yöneticisi Hakan Altındağ, güneşli havalarda kullanılan güneş gözlüklerinin aksesuar değil, sağlığı koruyucu bir ürün olduğunu belirterek, gözlük alınırken kaliteli olmasına dikkat edilmesini öneriyor.

İnsanların güneş gözlüğünü sağlıklarından çok bir aksesuar gibi kullandıklarını da dile getiren Merve Optik Grup yöneticisi Hakan Altındağ, gözlüğün göz sağlığımızı korumak için gerekli bir ürün olduğunu dile getirdi. Altındağ, gözlük seçerken moda ve diğer unsurlardan çok kalitesi ve yüze uyumluluğunun dikkate alınması gerektiğini ifade eden gözlükçüler, cam kadar çerçevenin de doğru seçilmesi gerektiği vurguladılar.  



Güneş gözlüğünde cam kalitesinin önemli olduğunu ve göz sağlığı için bu kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini belirten Altındağ, “Bir güneş gözlüğü almak isterseniz ilk yapacağınız şey bu gözlüğü alacağız gözlükçünüzün güvenilir olması gerektiriyor göz vücudumuzun en önemli organıdır hayata bakış ışığımızsınız.



Dikkat etmemiz gereken çamların kalitesi ve UV filitre özelliği her gözlük alınmaz işportadan alınan bir güneş gözlüğü gözümüze ciddi ve kalıcı hasarlar verebilir onun için gözlük diyip geçmeyelim gidip bir cep telefonu için milyonlar verebiliyoruz ve o telefon bize radyasyon verir ama hiç kimsenin verdiği para zoruna gitmez ama kaliteli ve sağlıklı bir gözlük için para hep insanlarımıza pahalı gelir oysaki sağlık için yapılan para boşa değildir bunu sakın unutmayalım. Biz mu mesleği babadan öğrendik yaklaşık 50 yılı aşkındır Diyarbakır’da icra etmekteyiz babamızdan aldığımız bu mesleği babamıza halkımıza layık bir şekilde yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz halkımızın bize olan güvenini sarsmadan yürütüyoruz” diye konuştu. 
 

21.06.2019 20:02:00