ONLAR, TOPLUMUMUZUN AYRILMAZ BİRER PARÇASIDIR

Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, ‘10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin toplumumuzun ayrılmaz birer parçası olduğuna vurgu yaptı.

Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe , mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Engelli kardeşlerimiz, toplumumuzun birer parçasıdır. Onları yaşamın her alanında yanımızda görmek, engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları konusunda destek olmak, yarının birer engelli adayı olduğunun farkında olan herkesin ortak insanlık görevidir. Engelli kardeşlerimiz ve onların ailelerine sağlanan hizmetlerin niteliği ve yaygınlığı, onların daha üretken ve mutlu bireyler olmalarını da sağlayacaktır. 

Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alarak, fırsat eşitliğinden yararlanıp, haklarının korunması, geleceğe güvenle bakmamızın temel şartlarındandır. 10- 16 Mayıs tarihleri engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Engelli bireylerin yasal hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar artmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarılarına şahit oluyor, onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Yüce Rabbim’den bütün engelli kardeşlerimiz ve ailelerine bir ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlikler ve hayatlarında başarılar niyaz ediyorum’.

12.05.2020 23:30:00