KAYAPINAR UMUT CİĞER SALONU İŞLETMECİSİ, GÖNÜLLERİ FETHETTİ

11 Ayın Sultanı Ramazanı Şerif, beraberinde huzur ve bereketi de getiren, müstesna zaman dilimlerinden biri kuşkusuz. Bu özel günlerde, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklenir, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en veciz örnekleri yaşanır.

Hayır sever vatandaşlar, ekonomik durumu elverişli olmayan aileleri sevindirerek yüzlerini güldürür ve dualarını alırlar. İşte bu hayır severlerden birisi de Nazım Hikmet Caddesi Yıldız Plaza Altında faaliyet gösteren Umut Ciğercisi’nin Kayapınar Şubesi İşletmecisi Mahmut Yıldız. Bu hayırsever insan, mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, tam 450 Aile için personelleriyle beraber hazırladığı enfes lahmacunlarını, Derman Baba ünvanlı Yılmaz Acu vasıtasıyla dağıtarak, örnek bir davranışa imza attı.



Uzun yıllardır sektörün en beğenilen firmalarından biri olan Umut Ciğercisi’nin Kayapınar Şubesi İşletmecisi Mahmut Yıldız, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Rahmet Ayı mübarek Ramazanı Şerif dolayısıyla, biz de herhangi bir geliri olmayan, fakir ailelerimizi ve onların çocuklarını sevindirmek istedik. Bu hedef doğrultusunda, toplam 450 aileye, 3 porsiyon lahmacun ve salata dağıtımı hazırladık. Her porsiyonda 4 lahmacun olacak şekilde, her aileye toplamda 12 lahmacun ve bolca salatadan oluşan paketlerimizi hazırlayıp Derman Babaya teslim ettik.



Yıllardır ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yaptığı yardımlarla, kamuoyunda Derman Baba ünvanıyla anılan Yılmaz Acu’yu arayarak, hazırladığımız lahmacunları belirlenen adreslere ulaştırmasını sağladık. Sağ olsun Derman Baba, hiç düşünmeden böyle bir hayır organizasyonuna seve seve yardımcı olacağını belirtti.



Hazırladığımız lahmacunlar ve salatasını özenle paketlere katıp, kurumumuzun aracıyla beraber, Yılmaz Acuya teslim ettik. Kendisi elinde bulunan listeye göre, Diyarbakır’ın çeşitli semtlerinde ikamet eden ailelere, iftardan önce dağıttı. Aldığımız dualar bizim için paha biçilemez bir hazine değeri taşıyor. Derman Baba, belirlenen tüm kapıları dolaşarak, ailelere teslim etti. Mübarek Ramazan Ayında, durumu elverişli olmayan ailelerimizin sofrasını şenlendirdiğimiz için çok mutluyuz’.



Görüşlerini dile getiren Derman Baba Yılmaz Acu ise, şunları söyledi: ‘Umur Ciğercisi Kayapınar Şubesi İşletmecisi değerli kardeşim Mahmut Yıldız, dün beni arayarak, böyle hayırlı bir işten bahsetti. Benden, dağıtım işini yapmamı isteyince, seve seve kabul ettim. Hazırlanan lahmacun ve salataları, poşetlere koyup, toplam 450 aileye, 3 porsiyon lahmacun ve salata dağıtımı yaptık. Her porsiyonda 4 lahmacun olacak şekilde, her aileye toplamda 12 lahmacun ve salatadan oluşan lahmacunları iftardan önce ulaştırdık.



Özellikle, dul, yetim, engelli ve yatalak hastası olan ve hiçbir geliri bulunmayan ailelerimize ulaştırdık. Yarın da Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Sur İlçelerimizde belirlediğimiz ailelere yönelik dağıtımlarımız devam edecek. Allah, razı olsun, Mahmut Yıldız Bey ve onun gibi hayırsever vatandaşlarımızdan.

Ailelerin sevinçleri görülmeye değerdi. Kimsenin kapılarını bile çalmadığı, halini hatırını sormadığı ailelerimizi ziyaret edip, böyle sürprizler yapmak çok güzel bir duygu. Sağ olsunlar, arkamızdan ettikleri dualar, bizim için tarifi imkânsız bir kazanımdır. Yıllardan beridir yaptığım bu çalışmalarda hedefim, olabildiğince daha fazla aileye ulaşabilmek, fakir ve mağdur insanların yüzünü güldürebilmektir. Çünkü ilimizde ekonomik durumu elverişli olmayan, kimi zaman sofrasına ekmek bile alamayacak durumda olan, evinin kirasını ödemeyen, çocuğuna bayramlık bile alamayacak durumda olan onbinlerce aile var.



Biz bu yardımlarımızı ne kadar geniş bir alana yayabilirsek, o kadar çok dua alır, daha fazla anne ve babayı sevindirir, çocuklarımıza çifte bayram yaşatmış oluruz. O nedenle, ekonomik durumu elverişli olan vatandaşlarımızın, en azından içinde bulunduğumuz Rahmet ayında hayır hasenat çalışmalarına destek olmaları, daha fazla ailenin sofralarının şenlenmesine ve mutlu olmalarına vesile olacaktır. İsteyen hayır sever vatandaşlarımızın temin edeceği gıda, giyecek, ekmek ve her türlü yardımlarını, isterlerse kendileriyle beraber, şehrimizi bir uçtan diğer uca dolaşarak dağıtmaya hazırım. Unutmayalım, yardımın miktarı önemli değil, herkes kendi bütçesine göre yapsa yeter. Niyet hayır olursa, akıbet de hayır olur inşallah’.
10.05.2020 15:31:00