İşadamı Ertuğrul: Çermik ile gurur duyuyoruz

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde oto alım satım işi yapan Ertuğrul Oto ve Emlak yetkilisi Mehmet Şerif Ertuğrul, Çermik'in hızla gelişmekte olduğunu belirterek, ilçeleriyle gurur duyduklarını söyledi.

Çermik'te uzun yıllardır esnaflık yapan ve oto alım satım işiyle uğraşan Ertuğrul Oto ve Emlak Yetkilisi Mehmet Şerif Ertuğrul, son zamanlarda Çermik'in hızla kalkındığını dile getirerek, yaşanan bu hızlı kalkınmanın Çermik'in gelişmesine fayda sağladığını söyledi.  


İlçe için belediye, kaymakamlık, esnaf ve Çermiklilerin canla başla mücadele ettiğini anlatan Ertuğrul Oto ve Emlak Yetkilisi Mehmet Şerif Ertuğrul, "Çermik ilçemiz hem kültürel yönden, hem kalkınma yönünden son zamanlarda ön plana çıkmayı başardı. Bunda belediyemiz, kaymakamlığımız, esnafımız ve sevgili Çermiklilerimiz ön planda rol alıyor. Bizler Çermik'in gelişmesi için her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz. Güzel ilçemiz kültürüyle her zaman gözde bir ilçe olmayı başarmış ve başarmayada devam edecektir. Diyarbakır'ı en güzel şekilde tanıtan Çermik'imiz için canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 





Çermik'in çok eski bir tarihi geçmişe sahip olduğunu da anlatan Ertuğrul, "Çok eski bir tarihe geçmişe sahip olan Çermik bölgesi, çağımızda anayol kavşaklarından uzakta kaldığından bağrında sakladığı çok güzel ve sağlam mimari eserlerine rağmen henüz gereği gibi araştırlamamaktadır. Çermik ilçemiz ilk çağlardan günümüze kadar değişik medeniyetlere beşiklik etmiştir. Dünyada ilk uygarlıkların Mezopotamya (Dicle ve Fırat arasındaki topraklar) bölgesinde ortaya çıktığını düşünürsek, Çermik’in tarihi daha bir önem kazanmaktadır.Çermik’in geniş tarihçesi Harput ve Diyarbakır’dan bahseden kaynaklardan daha geniş bir şekilde incelenebilir. Çünkü batıdan derin ve yol vermez yatakla Fırat’ın Malatya bölgesinden ayırdığı Çermik bölgesi, tarih boyunca bu iki ana şehre (Harput ve Diyarbakır) hakim olan devletlerin idaresinde kalmıştır. Böyle tarih kokan ilçemizde yaşamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz" diye konuştu. 



Kale Mahallesinde bulunan Çermik Kalesinin çevre düzenlenmesi ve peyzaj çalışmaları ile ilgili Çermik Belediyesi tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulan projenin de kabul edildiğini öğrendiklerini ve bu kendilerini mutlu ettiğini de anlatan Ertuğrul, "Proje ile tarihi Çermik Kalesi’nin korunarak geliştirilmesi, görünürlük ve erişilebilirliğinin sağlanması hedefleniyormuş ve yine öğrendiğimiz kadarıyla bu kapsamda oluşabilecek doğal afetlere karşı önlem alınmasının yanı sıra, çevre düzenlemesi, peyzaj ve vatandaşların ziyaretlerini rahat bir şekilde tamamlaması için gerekli diğer önlemlerin alınarak bölgenin bir çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyormuş. Buda bizleri mutlu etti" dedi. 





Çermik'in kaplıcasının da dünyada meşhur olduğunu anlatan Ertuğrul, "Kaplıcalarımızın minerali çok yüksek. Kadın hastalıkları, romatizma, kireçlenme, eklem hastalıklarına ve her derde deva. Çermik sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine değil, tüm Türkiye'ye hitap ediyor. İlçeye Avrupa ve Arap ülkelerinden de gelen turistler var. Burası bacasız bir fabrika gibi. Çermik ilçemiz sınırlarında ev bağ bahçe tarla arazi dükkan ve her türlü alım satım işlerini  itina ile yapıyoruz. Dini dili ırkı ne olursa kapımız tüm insanlarımıza açıktır. Çermik ilçemizin değerini çok iyi bileceğiz" dedi. 
17.10.2018 13:03:00