İşadamı Baran Aktay'dan Cumhurbaşkanına destek

Diyarbakırlı İşadamı Baran Aktay, önceki gün açıklamalarda bulunan ve AK Parti ile aralarındaki ittifakın sona erdiğini MHP Gurup toplantsında belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Diyarbakırlı işadamı Baran Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasında bulundu. Aktay, Türkiye'nin bölünmez kültür zenginliğine sahip bir ülke olduğunu belirterek, "Cumhur ittifakı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanlış adımlarından dolayı sona erdi. Türkiye, Türküyle, Kürdüyle Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle bölünmez kültür zenginliğine sahip ülkelerden biridir. İsteklerinin ardı arkası kesilmeyen Bahçeli'ye artık yeter demenin zamanı gelmiştir. Sayın Başkanımız Erdoğan'a yalnız olmadığını Kürtlerin her zaman olduğu gibi bugün de en büyük destekçesi olduğunu birkez daha dile getirmek istedim. Dünün yöntemlerini bugünün dünyasında kullanmakta ısrar eden kişi, yarının işinde olmayacaktır" dedi. 



  
Aktay, Kürtçe olarak Ba ji tehtê çi dibe? (Yel kayadan ne alabilir ki) diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini belirterek, " Ba ji tehtê çi dibe? (Yel kayadan ne alabilir ki) İsteklerinin ardı arkası kesilmeyen Bahçeli'ye artık yeter demenin zamanı gelmiştir. Bahçeli'nin bu tavrını yelin kayadan tozu silmesine benzetiyorum. Sayın Başkanımız Erdoğan'a yalnız olmadığını Kürtlerin her zaman olduğu gibi bugün de en büyük destekçesi olduğunu bir kez daha dile getirmek istedim. 


Türk-Kürt kardeşliğinin daha yaşanır bir Türkiye inşaa edeceğine inanıyorum. Tüm bölge halkımızın Başkanımıza bundan sonraki süreçte daha güçlü ve içten destek olacağına da gönülden inanıyorum. Dünün yöntemlerini bugünün dünyasında kullanmakta ısrar eden kişi, yarının işinde olmayacaktır.  diye konuştu. 
 
25.10.2018 17:25:00