İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ ADRESİ: ONUR OCAKBAŞI

D.BAKIR- Diyarbakır’ın oldukça zengin mutfak kültürü, neredeyse bütün Dünya genelinde biliniyor artık.

Enfes yemek çeşitlerinin yanı sıra, ünü artık sınırları aşmış olan kebap çeşitleri de, Diyarbakır ve Bölge halkının yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. İşte bu kebap çeşitlerini yarım Asrı aşkın bir süredir müşterilerinin beğenisine sunan Onur Ocakbaşı, sektörünün marka kuruluşu olmuş durumda. 

1964 yılında kebap sektörünün duayen isimlerinden Hacı Vahit Günaydın’ın, Merkez Sur İlçesi Varol sokakta hizmete açtığı Onur Ocakbaşı, kısa zamanda Diyarbakır’ın yanı sıra, Güneydoğu’da büyük üne kavuştu. 

A’dan Z’ye bütün kebap çeşitlerini, son derece hijyenik bir ortamda hünerli ellerle ocakbaşı tarzında hazırlayarak sunan Onur Ocakbaşı, adeta ‘lezzetin diğer adı’ olarak kamuoyunda anılmaya başlandı. 

Babasının ardından bayrağı devralan Vedat Günaydın, ilk göz ağrısı olan Sur İlçesindeki Ocakbaşı’nı sürdürürken, diğer yandan da çok daha fazla insanı ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Villaları 254. Sokak Numara 1’deki iş yerini hizmete açtı. 

Açılır açılmaz müşteri akınına uğrayan Onur Ocakbaşı, ürün yelpazesini, hizmet standardını ve lezzet çıtasını sürekli yükselten bir başarı grafiği sergilemeye başladı. Bu durum, Türkiye’nin muhtelif kentlerinin yanı sıra, yurt dışından gelen yabancı turistlerin de dikkatini çekince, Onur Ocakbaşı, yerli ve yabancı turistlerin adeta akınına uğradı. 
Diyarbakır’a gidecek olanlara ‘Onur Ocakbaşı’na gitmelerini tavsiyen eden yerli ve yabancı turistler, gerek gördükleri sıcak ve samimi ilgiden, gerekse birbirinden lezzetli, tadına doyumsuz kebap çeşitlerinden, her biri özenle hazırlanarak ikram edilen salata çeşitlerinden bir hayli memnun kaldıkları için sık sık Onur Ocakbaşı’nın misafiri oldular. 

İki katlı, oldukça geniş ve ferah bir alana sahip, rahat, konforlu ve nezih bir ortamda hizmet sunarken, servisin de son derece hızlı ve bir o kadar da titizlikle yapıldığını görünce, kuşkusuz müdavimlerin sayısı giderek artmaya başladı. 
 
LEZZET, HİJYEN VE BOL ÇEŞİT ÜRÜNLERİMİZİ, SON DERECE MAKUL FİYATLARLA SUNUYORUZ 

Açıklamalarda bulunan Onur Ocakbaşı İşletmecisi Vedat Günaydın, şunları söyledi: ‘Babam Hacı Vahit Günaydın tarafından kurulan işletmemiz, her geçen gün hep daha iyiyi ve güzeli hedefleyerek bugünlere geldi. Diyarbakır’ın yanı sıra, Bölgemizin tanınmış ustalarından olan babamızdan aldığımız engin mesleki tecrübeleri, kadirşinas halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk göz ağrımız olan Sur İlçesindeki İşletmemizin yanı sıra, Diclekent Villalarında hizmete açtığımız yeni yerimiz, oldukça geniş ve ferah bir mekân. Çocuklu aileler için son derece ideal. Oyun alanımız olduğu için de, anne ve babalar çocukları oyun oynarken, rahatlıkla yemeklerini yiyebiliyorlar. 

Aynı zamanda ustamız olan babamızdan gördüğümüz ve öğrendiğimiz ilk ders, temizlik ve hijyen konusu. Çünkü insanların direkt olarak sağlıklarını etkileyebilecek bir sektörde hizmet sağlıyoruz. Bu nedenle, işletmemize giren her türlü ürünün öncelikle taze olması ve bizim de, hazırlamadan sunuma kadar azami derecede riayet ettiğimiz temizlik hususu, zaten en çok takdir edildiğimiz bir özelliğimiz. Ürün yelpazemiz ise bir hayli geniş. İlimizin yanı sıra, Bölgemiz genelinden gelen konuklarımız var. 

Ayrıca ülkemizin batı kesimleri ve yabancı ülkelerden gelen misafirlerimizi, en iyi şekilde karşılayıp, ağırlama ve yolculamaya gayret ediyoruz. Acılı kebabımızın yanı sıra, domatesli, patlıcanlı, Siverek kebabı, sade, sebzeli kebap çeşitlerimiz, vali kebabı, karışık kebap, kemikli kaburga, ciğer, kuşbaşı çeşitlerimizin bir hayli müdavimleri var. Tavuk kanat, şiş, bonfile ve göğüs, dalak, yürek, böbrek gibi çeşitlerimiz de bir hayli revaçta. 
Sarma beyti, küşleme, İskender, Et Döner, Mercimek çorbası, yoğurt cacık gibi çeşitlerimiz de büyük beğeni topluyor. 

Ezme salata, çoban salata, domates söğüş, közlenmiş biber, çay ve yağlı ekmek gibi birbirinden leziz ikramlarımız da konuklarımızın bir hayli beğenisine topluyor. Fiyatlarımız da ortalama piyasa fiyatlarıyla karşılaştırıldığında son derece ekonomik ve hesaplı. 
Bizler kurum olarak, ilk hizmete açıldığımız günden bu yana ‘müşteri’ değil, ‘misafir’ anlayışıyla gelen konuklarımızı ağırlayıp, en iyi şekilde sunum yapıp, güler yüzle uğurlamayı ilke edinmiş bir firmayız. 

Düğün, nişan, mezuniyet töreni ve taziye gibi özel günler için özel yerimiz olduğu gibi, talep edilirse her türlü etkinliklere toplu yemek gönderme hizmetimiz de mevcut.’ 
 
İFTAR SOFRALARINA BEKLİYORUZ 

Aziz ve mübarek Ramazan Ayına özgü hazırladığımız Özel İftar Menümüzden tatmak için bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizi bekliyoruz. 
Aileniz ve misafirlerinizle baş başa, rahat ve konforlu bir ortamda, hünerli ellerin hazırladığı birbirinden leziz ve oldukça geniş bir yelpazeye sahip çeşitlerimizi, son derece hijyenik bir şekilde, titiz ve güler yüzlü servis anlayışımızla sunmanın gururunu yaşıyoruz. 

Bu vesileyle saygıdeğer halkımızın Ramazan-ı Şerif’ini kutluyor, bu Mukaddes günlerin ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’. 

19.05.2018 01:20:00