HAYATINI KAYBEDENLERİ RAHMETLE ANIYORUZ

D.BAKIR/ Diyarbakır Liv Suit Otel İşletmecisi ve Genel Müdürü İş adamı Ferman Zaman, 1988 yılında yaşanan Halepçe katliamı ile ilgiyi yazılı bir mesaj yayınladı.

Halepçe katliamının 35. Yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, masum ve sivil insanlara reva görülen zulmü bir kez daha kınadıklarını belirten Diyarbakır Liv Suit Otel İşletmecisi ve Genel Müdürü İş adamı Ferman Zaman, şunları söyledi: Küresel güçlerin taşeronluğunu yapanların eliyle, tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamı, aradan geçen 35 yıla rağmen hafızalarımızdaki yerini koruyor.

 


Halepçe katliamında binlerce mazlum Müslüman Kürt kardeşimiz, Saddam Hüseyin'in talimatıyla kimyasal silahların hedefi oldu. Çocukların, ‘Anne elma kokusu geliyor’ demelerinin ardından tek tek serçe gibi düşmüşlerdi yere. Bu katliam, Hiroşima ve Nagazaki'den sonra yapılan en vahşi katliam olarak tarihe geçti. Bütün dünyanın sessiz kaldığı katliamın üzerinden tam 35 yıl geçmesine rağmen o günkü vahşet ve katliam görüntülerini unutmak mümkün değil.
Saddam Hüseyin’in talimatıyla, bombalar Halepçe’ye bombalar ve ardından sarin gazı ile tarihte ender görülen kanlı saldırılardan birini yaşatırken, bombardıman sonucu bilanço bir hayli üzücüydü. Beş bine yakın insan hayatını kaybetmişti ve bunların çoğunluğu, kadın, çocuk ve savaşamayacak derecede yaşlı erkeklerden oluşuyordu. Bu zalim saldırı sonrası, Halepçe, üst üste yığılmış cenazeler ve ağzı açık olarak hayatını kaybetmiş çocuklar ile bir ölüm tarlasına dönüştü. Tarih sayfaları zalimlerin hazin sonuyla doludur. İnsanlık tarihinin hiç bir döneminde zulümle abad olunmadı.

 


‘Zalimlerin zulümleri varsa, mazlumların da Allah’ı vardır’. Nitekim eli kanlı Saddam ve yeğeni Hasan Ali Mecid ile işbirlikçileri birer birer idam edilerek, hak ettikleri cezaya çarptırıldılar.
Bu duygu ve düşüncelerle, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere, Cenabı Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor, insanlığın bir daha böylesi acılar yaşamamasını en kalbi duygularımızla temenni ediyoruz’.


17.03.2023 13:30:00