GÜÇSİYAD’DAN DİYARBAKIR ÇIKARMASI

D.BAKIR- Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GÜÇSİYAD) Genel Başkanı Turgay Erence, Diyarbakır’a gelerek, bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

GÜÇSİYAD Genel Başkanı Turgay Erence’nin ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, şunları söyledi: ‘GÜÇSİYAD Genel Başkanımız Sayın Turgay Erence, beraberindeki heyetle birlikte, Bölgemizin Genel Ekonomik ve Sosyal konulardaki gelişimini incelemek, bilgiler almak, yeni ve kalıcı bir dizi yatırımları teşvik etme noktasında, değerlendirme ve istişareler yapmak amacıyla, kentimize teşrif ettiler. Genel Başkanımız ve beraberindekilerle, Mukaddes kentimizin ve bölgemizin gelişmesi, yatırım olanaklarının incelenmesi gibi önemli konularda, hayırlı istişarelerde bulunduk.
 
 
Sayın Genel Başkanımızın mütevazi kişiliği, değerli fikirleri ve bölge ekonomimize vereceği katkıları için kendisine ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyoruz. Kendileri bu ziyaretle, bizleri bir kez daha onurlandırdılar’. ERENCE: ‘DİYARBAKIR, MUKADDES BİR KENTİMİZ’ GÜÇSİYAD Genel Başkanı Turgay Erence ise, şunları söyledi: ‘Mekke Medine’den sonra 5. Haremi Şerif Ünvanına sahip, Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı’ Mukaddes Kent Diyarbakır’a gelmekten dolayı tarifi imkânsız, onur ve mutluluk duymaktayız. 2017 yılında İstanbul’da kurulan Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneğimiz’in (GÜÇSİYAD) Diyarbakır’da İl başkanlığını kuran, sonra da Güneydoğu Bölge Başkanlığı görevini üstlenen, Mervettin Tosunlu kardeşimiz, bölgemizin sevilen, sayılan ailelerinden birine mensup olup, aynı zamanda Kanaat önderidir. Yeni kurulmuş olmamıza rağmen, ülkemiz genelinde hızla teşkilatlanarak, milletin asli gücü olan vasıflı, yetenekli, üretken yapılarının, sanayiye ve ülke ekonomisine kazandırılmasına destek verecek çalışmalar yapmayı planlıyoruz.
 
Bu kapsamda, Ülkemiz genelinde bütün vilayetlerimizi ziyaret ederek, sorunları yerinde görme ve çözüme yönelik çalışmalarımızı da yerinde yapmaya çalışıyoruz. Diyarbakır İlimiz, özellikle son senelerde hızlı bir büyüme göstermekte ve gelişmektedir. Özellikle Bölgenin diğer kentlerinin yanı sıra, kendi İlçe ve Köylerinden yoğun göç alan İlimizin, buna paralel olarak bazı sorunları da bulunmaktadır. Kuşku yok ki, işsizlik bu sorunların başında gelmektedir. Bu konuda, GÜÇSİYAD’ın bütün bileşenleriyle, daha önce İstanbul’da, şimdi de bu konuda bir dizi istişareler yaparak, Mukaddes kentimize yatırımlar konusunda nasıl bir yaklaşım sergileyerek, yol haritamızı belirleme hususunda faydalı görüş alışverişlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, bu görüşmeleri, somut bir hale getirerek, harekete geçireceğiz. Bizlere gösterilen sıcak ve samimiyete bir kez daha teşekkür ediyor, bütün Diyarbakır halkını en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum’.

23.01.2020 23:25:00