GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ LİDERLER DERNEĞİ HEDEFLERİNİ GÜNCELLEDİ

D.BAKIR- 2014 yılında kurulan ‘Girişimci ve Yenilikçi Liderler Derneği’, olağan genel kurul toplantısını yaptı. Kadayıfçı Sıtkı Usta’da yapılan genel kurul toplantısında, dernek yönetimi değişirken, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeler

HEDEFİMİZ, VİZYONER LİDERLER YETİŞTİRMEK

Kongrede, başkanlığa Hüseyin Diriarın seçilirken, derneğin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve bundan sonraki süreçte yapmayı hedeflediği projeler ile ilgili istişareler yapıldı.

Genel kurulda dernek başkanlığına seçilen Hüseyin Diriarın, geniş kapsamlı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
‘Girişimcilik-Lider ve yenilikçiğin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmedeki rolünü belirlemek ve gelişmesine yönelik yerel ve bölgesel faaliyetleri etkinlikler ve politikalar üretmek, Faaliyetlerimizle ilgili nitelikli Ar-Ge verileri oluşturarak bu verileri yerel ve bölgemiz genelinde insanlara ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına sunmak hedefiyle çıktığımız bu yolculukta, emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.


Girişimci, yenilikçi ve liderler derneği çatısında girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve geliştirmek, girişimcilerin gelişmesine sosyal, kültürel ve ekonomik alanda katkı sunmak, hedeflerimiz arasında yer almakta.
Amacımız ülkemiz genelinde yaşayan vatandaşlarımızın, Anayasamızın öngördüğü kanun esasları doğrultusunda, özelde ise Diyarbakır İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın, eşit, demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınıp sosyo-ekonomik, ticaret, sanayi, eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesine aracı olmaktır.

Sermaye, teknoloji, fikir alışverişi ve koordinasyonunu sağlamak ve bu konuda aktif olabilecek, kendine özgüven duyan, güvenilen, her türlü riskleri üstlenebilen, üretken, cesaretli, iyimser ve entelektüel, liderlik özellikleri olan, başarıya odaklanmış ve yeniliklere açık yenilikçi, lider girişimcilerin yetişmesine katkı sunmak, vizyoner projelerimiz arasında yer almakta.
Bunun yanısıra, iş hayatındaki gelişmeleri izleyerek, bu konudaki tecrübe, görüş ve fikirlerin yayılmasını sağlamak, girişimciliğin gelişerek, ön plana çıkmasına katkı sağlamak, kişisel ve mesleki gelişmelere yardımcı olmak, girişimci ve lider kişilerin, toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmalarını sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer almakta.



Dernek olarak, özel, kamu kurum ve kuruluşları ile, Sivil Toplum Kuruluşları, Diyarbakır Ticaret Odası (DTB), Diyarbakır Ticaret Odası (DTO), Esnaf ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Birlikleri Odası (DESOB) gibi kurumlarımız arasındaki işbirliği ve yardımlaşmayı sağlamak misyonuyla yola çıkmış bulunmaktayız.

Girişimci ve yenilikçi lider kişilerin, toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmalarını sağlama yönünde gayret göstereceğiz.

Eğitime ve dezavantajlı ailelere, engelli bireylerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza olanaklarımız ölçüsünde destek vermek, ekonomik durumu elverişli olmayan başarılı öğrencilerimize burs temin etmek şiarıyla çıktığımız bu yolculukta, yaptığımız kongre ile hedeflerimizi tazeledik.
Derneğimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da siyaset üstü olarak, politik herhangi bir faaliyete kesinlikle izin verilmeyecek.
Ayrıca, oda, borsa, STK, özel müteşebbisler, kamu kurum kuruluşları, resmi daire yetkililerini ziyaret ederek, sürekli diyalogda olacak ve istişare edeceğiz.

Hangi Semavi Din’e mensup olursa olsun dışlamayacak, dil ve ırk ayrımı yapmadan, kapımızı herkese açık tutacağız. 
Peygamberler, Evliyalar, Sahabeler kenti, kutlu şehrimiz Diyarbakır’da, sorunlara çözüm üretip, ortak aklı kullanarak, yeni projeleri hayata geçirmek, bizim için onur vesilesidir.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERECEĞİZ

Kuruluş misyonumuz gereği, Diyarbakır’da faaliyet gösteren iş dünyasının bir çok farklı sektörlerine mensup yöneticiler, çalışanlar, esnaflarımız, sağlık sektörüne mensup arkadaşlarımız, derneğimiz çatısı altında buluşarak, görev aldılar’.
Dernek Başkanlığına seçilen Hüseyin Diriarın, daha sonra şöyle devam etti:
‘Başta sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirmek isteyen bir dernek olarak, geniş halk kitlelerine hitap eden, vizyoner bakış açısıyla hareket eden bir derneğiz.



‘VİZYONER LİDERLER YETİŞTİRME PROJESİ’


Bunun yanı sıra, çok yakın zamanda Eğitim, Zirve, Seminer gibi çok yönlü ve geniş katılımla etkinliklerimiz olacak.
Aynı zamanda donanımlı, birikimli, İlimize ve Ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek, vizyoner bakış açısıyla sorunların kalıcı ve köklü çözümlere kavuşmasını hedefleyecek lider özellikleri olan insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda kongremizin hayırlı olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’.

DERNEK YÖNETİMİ YENİDEN ŞEKİLLENDİ

Kongre sonucunda, derneğin yönetimi, şu şekilde gerçekleşti:

Hüseyin DİRİARIN             Dernek Yönetim Kurulu Başkanı
İsmail Hakkı CEYLAN         Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ceyhan KOCAKAYA           İK Uzmanı – Genel Sekreter
Mahmut YILDIZHAN          Yönetici – Sayman
Merve CEYLAN                 Avukat  Yönetim Kurulu Üyesi
Hasan İMİR                     Danışman   Yönetim Kurulu Üyesi Ydk.
Bayram DİNÇ                   Eczacı   Yönetim Kurulu Üyesi Ydk.
Emra KOÇYİĞİT                Danışman - Yönetim Kurulu Üyesi Ydk.
Remzi NOYAT                   İşletmeci - Yönetim Kurulu Üyesi Ydk.
İsmail YAMAN                   İşletmeci - Yönetim Kurulu Üyesi Ydk.
Aziz LAMA                       Muhasebeci - Denetim Kurulu
Funda YAKAR                   Muhasebeci - Denetim Kurulu
Veysel TURAN                  İK Uzmanı - Denetim Kurulu
Serkan BARUT                  İşletmeci - Denetim Kurulu Ydk.
Selahattin YAĞMUR           Reklamcı - Denetim Kurulu Ydk.
Mahir ÇATAL                    Bilgisayar Programcısı - Denetim Kurulu Ydk.
 
17.11.2019 00:30:00