ENFES TATLARIN BULUŞTUĞU ADRES: DOĞAN SOFRA SALONU

Tarihin taşlara yazıldığı, medeniyetin beşiği Diyarbakır, aynı zamanda mutfak kültürü açısından da olabildiğince lezzetli ve çeşit zenginliği olan Mukaddes bir kent. İşte bu ünlü ve tanınmış firmalardan biri olan Doğan Sofra Salonu, kurulduğu günden bu ya

Diyarbakır’ın ‘lezzet durağı’ olarak bilinen Doğan Sofra Salonu, ‘her kese ve her keseye uygun’ yemek çeşitleriyle, olabildiğince geniş halk kitlelerine hitap ediyor.


Siyasi partiler, STK’lar, turizm Acentaları, Esnaf Birlikleri, Sendikalar ve farklı sektörlere mensup kuruluşların toplu yemeklerde tercih ettiği Doğan Sofra Salonu, senelerden bu yana kaliteli hizmet sunuyor.



Lahmacundan, çiğköfteye Mercimek çorbasından içli köfteye, sigara böreğinden fındık lahmacun,çeşitli ırgazaralar, kuşbaşılı lahmacun çeşitlerini bulmak mümkün.



Ayrıca, tavuk bonfile, beyti, sarma beyti, yoğurtlu, ezmeli ve İskender kebap, döner, pilav üstü tandır, sulu tandır, fırında güveç, gerdan tava, pilav üstü kavurma, aşçı tabağı, pilav üstü kaburga, incik tava, sulu kavurma, kaburga tava, hindi, ispir, kuru fasulye, et haşlama, tepsi pirzola,



kibe mumbar, bulgur, perde pilav, kavurmalı, sucuklu, karışık, kuşbaşılı kaşarlı pide çeşitleri, etli ekmek, doğan  lahmacun, adana kebap, urfa kebap, kemikli bonfile, sade, taraklık, sebzeli kebap, ızgara kaburga, doğan karışık, pirzola, alinazik, tavuk kanat, tavuk şiş, patlıcanlı, haşhaş ve domatesli kebap, saç tava, kuzu şiş gibi birbirinden leziz yiyecekler sunuluyor.



Taş fırında pişirilen lezzetli ekmekler ve nefis salatalarla ikram edilen tadına doyumsuz yemeklerin yanı sıra, diyabet hastalarına özel yemekler de hazırlanıyor.



Diyarbakır kültürünü yansıtan mahalli yemeklerin de hazırlandığı ve bir hayli ilgi gördüğü Doğan Sofra Salonu, lezzetli menüsünü, güler yüzlü personeli ve oldukça ekonomik fiyatlarla sunmaya devam ediyor.



HİZMETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

İşletmeci, sektörün tecrübeli isimlerinden İş adamı Şeyhmus Doğan, ilk günkü şevk ve heyecanla, mesleğini icra ediyor.
Tıpkı onun gibi işine sevgisini katan yaklaşık 45 yıllık deneyimli ustası, aşçı başı Ahmet Yörenç’in organize ettiği tecrübeli ve güler yüzlü kadrosuyla, lezzetli ürünleri sunuyorlar.

Şeyhmus Doğan, duygularını şöyle dile getirdi: ’40 yıla yakındır baba mesleği olan lokantacılığı sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorum. İşimizde esas olan misafir memnuniyeti. Çünkü biz müşteri değil ‘misafir’ anlayışıyla konuklarımızı karşılar, ağırlar ve uğurlarız. Babamız ve büyüklerimizden aldığımız bu kültürü, biz de çocuklarımıza aşıladık.



Rabbim’e; şükürler olsun ki, bugünlere alnımızın akıyla geldik. Ne yaparsak yapalım ‘Aşk’ ile yapalım şiarıyla yapıyoruz. 1973`ten beri halkımıza kaliteli hizmet sunmaktayız. Kurucumuz merhum Mahmut Doğan, ilk olarak Bağlar’da hizmet vermeye başladı.




2001 yılında bugün bulunduğumuz yer olan Yeni Hal Kavşağında daha modern, zengin çeşit ve kaliteli hizmet anlayışıyla, Güneydoğu mutfağının en seçkin örnekleri ve unutulmaya başlamış yemeklerini sunuyoruz. Restaurantımız 700 kişilik kapasitesiyle, sünnet, nişan, düğün, taziye ve her türlü yemek organizasyonuyla, Catering Hizmetleri de vermektedir.



Ayrıca, toplu yemeklerde ise 3 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitemiz var. Evlere ve işyerlerine servis yapıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde devamlı müşterilerimiz var. Onların siparişlerini özel muhafazalı kaplarda yolluyoruz. Etlerimiz, İslami Kurallara göre kesildikten sonra, firmamıza gelmekte. Sağlıklı ve temiz olmayan, son kullanım tarihi geçmiş gıda ve etleri, sırf ucuz diye sunmadık.


Çünkü hep, ‘Cenabı Allah’a; nasıl hesap vereceğiz?’ şiarıyla hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz’.
Yeni Hal Kavşağı Doğan Apartmanı altında hizmet veren Doğan Sofra Salonu, araç parkı sorunu olmayan ender restaurantlardan biri.



DİYARBAKIR HALKI BİR HAYLİ MEMNUN

Doğan Sofra Salonunda senelerden bu yana misafir gelen heyetleri ağırlayan OFİS SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Veysi Yılmaz, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:




‘Yemekler harika. Lezzet, hijyen ve güler yüzlü servis, bizi çok memnun ediyor. Sendikal faaliyetlerimiz dolayısıyla yaptığımız çalışmalar sonrası, Ülkemizin diğer şehirlerinden gelen misafirlerimizi Doğan Sofra Salonunda ağırlarım.



Geleneksel konukseverliğimizin en güzel örneklerini sunuyorlar. Senelerin tecrübesine sahip ustalar ve birbirinden nefis yemekler, temiz ortam ve güler yüzlü hizmet ile buluşunca, harika bir armoni oluşuyor.
Yaklaşık 10 yıldan bu yana, Doğan Sofra Salonunun müdavimlerindeniz’.


MİL SAĞLIK- SEN Diyarbakır İl Başkanı Fatoş Gökalp ise, memnuniyetini şöyle dile getirdi: ‘hünerli ellerin hazırladığı nefis menüyü çok beğeniyoruz. Ortam harika, güler yüzlü personellerin nazik servis ve hizmeti de cabası.


Diyarbakır’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri ve mutfak kültürünü yaşatıyor olması da, takdire şayan. Ulaşım açısından Diyarbakır’ın her yerinden rahatlıkla varılabilecek merkezi bir noktada olması da çok önemli. Geniş ve ferah bir mekân. Ailemiz ve misafirlerimizle baş başa yemek yiyebileceğimiz nezih bir lezzet durağı.




Ayrıca 1200 metre karelik alanı, bahçesi ve temiz havasıyla, her zaman için ayrı bir değere sahip bizim için’.


HER TÜRLÜ SİPARİŞ VE REZERVASYON YAPILABİLİYOR

Damak tadı ve hijyene önem verenlerin değişmeyen adresi olan Doğan Sofra Salonundan, 412 251 53 91 numaralı telefondan, sipariş verilebiliyor veya rezervasyon yapılabiliyor.



Yöresel yemek çeşitlerinde de rakipsiz olan Doğan Sofra Salonu, hünerli ellerde titizlikle hazırlanan birbirinden güzel tatlarını, 1973 yılından bu yana misafirlerine sunmanın haklı gururunu yaşıyor.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
20.11.2019 21:53:00