Efem ve Tuğacar ailelerinin mutlu günü

Diyarbakır'ın tanınmış ailelerinden Efem ve Tuğacar ailelerinin biricik çocukları İsmail Efem ve Erzurum’un Çat İlçesi’nden Diyarbakır’a gelin olarak gelen Saadet Tuğacar düzenlenen muteşem düğün töreniyle evliliğe ilk adımlarını attılar. Kayapınar’da bul

Diyarbakır’ın köklü ailelerinden olan Efem ailesinin biricik oğulları İsmail Efem, Erzurum’un saygın ailelerinden Tuğacar ailesinin birici kızı Saadet Tuğacar ile hayatlarını birleştirdiler. Tanınmış ses sanatçılarının birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe türküleriyle misafirlerin coştuğu düğün gecesinde Gelin damat düğünde gönüllerince eğlendiler.Düğüne çok sayıda çelenk geldi.



Diyarbakır ve Erzurum dostluk rüzgarının estiği düğün törenine ünlü İlahiyatçı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, ASKON Diyarbakır İl Başkanı Av.Cevdet Nasranlı, kamu kurum ve kuruluşların il ve ilçe müdürleri, kanaat önderleri, muhtelif STK’ların yöneticileri, muhtelif siyasi partilere mensup yetkililer, iş adamı ve siyasetçiler, bürokratlar, her iki ailenin akrabaları, yakın dostları, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



Merkez Kayapınar İlçesinde bulunan güven life yapılan görkemli bir düğün töreniyle hayatlarını birleştiren İsmail-saadet mutlulukları gözlerinden okunurken, bir hayli kalabalık bir davetli topluluğu da bu anlamlı güne şahitlik ettiler. Alkışlar arasında salona giren genç çiftin, kısa biyografileri sinevizyon ekranından katılımcılarla paylaşıldı. 



Ardından başlayan düğün, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken, katılımcılar oldukça keyifli anlar yaşadılar. Davetlilerin tarafından sahneye davet edilen mutlu çiftin oyunu, dakikalarca ayakta alkışlandı. 13 katlı olarak hazırlanan düğün pastasını gelin ve damak birlikte keserek birbirlerine ikram ederken, düğünde Diyarbakır Halk oyunları ekibi ve yerel sanatçılar da seslendirdikleri birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe parçalar ile davetlileri coşturdu.



Konuklar ise, şarkılar eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlenirken, zaman zaman seslendirilen parçalara eşlik ederek, unutulmaz bir gece yaşadılar. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden rüya gibi düğünün takı töreninde ise izdiham oluştu. Takı töreninden sonra, damat ve gelin düğün salonundan davetlilerin alkışları arasında mutlu bir şekilde ayrıldı. Davetliler damat ve gelinle fotoğraf çekmek için kuyruk oluşturan davetliler, hayatlarını birleştiren genç çifte bir ömür boyu mutluluklar dilediler.  



Takı töreninden sonra Gelin ve damat Salondan mutlu bir şekilde ayrılırken davetliler de unutulmaz bir düğüne tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadılar. Damadın babası Ali Faysal Efem ve Gelinin Babası Mehmet Tuğacar davetlileri kapıda karşılayarak ve düğün bittikten sonra kapıya kadar uğurlayarak, geleneksel misafirperverliğimizin en güzel örneklerini sundular.  



Düğünün bitiminde kısa bir teşekkür konuşması yapan damadın babası Ali Faysal Efem, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilere en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Mutluluklar paylaşıldıkça artar, üzüntüler ise azalır. Mutluluğumuza ortak olarak sevincimizi katlayan bütün akrabalarımız, dostlarımız, yakınlarımız. İyi ki varsınız. Uzak bölgelerden gelenler, ayaklarınıza sağlık, bizleri bahtiyar ettiniz. 


Bizleri kırmayıp, işlerinizi bırakıp, kilometrelerce yol kat ettiniz. Saygıdeğer kurum yöneticilerimiz, kanat önderlerimiz, Esnaf Odaları Birliklerinin temsilcileri. Allah, hepinizden razı olsun iyi ki varsınız. Rabbim, bu cennet mekan vatanımızda hepimizin birlik ve dirlik içerisinde yaşamımızı nasip buyursun” diye konuştu. 




HABER: YILMAZ ACU
02.09.2018 23:23:00