Diyarbakır ciğeri ve kadayıfına ilgi büyük

Sur Kültür Yolu Festival’i nedeniyle çarşı Pazar hareketlendi. Kentin tescilli ciğer ve kadayıfında satışları ikiye katlandı.

 

AMİDA HABER – Diyarbakır’da 12 Ekim’de başlayan ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ bugün sona eriyor. Festivalin başlamasıyla kente ziyaretçi akını oldu. Çarşı pazarın hareketlendiği bugünlerde Diyarbakır’ın tescilli ciğer kebabı ve ünlü tatlısı kadayıfa ilgi büyük.

Satışlar ikiye katlandı

Festival kapsamında şehrin dört bir yanında 100'den fazla mekanda 500'ü aşkın etkinlik düzenlendi.
Ciğer ustası Onur Erdin, festivalin gelişiyle yoğunluk oluştuğunu, festival için şehir dışından gelenler olduğunu söyledi. Her geçen güne göre müşterilerin daha çok arttığını belirten Erdin, “İki kat arttı, artık resmen ciğer festivali başladı. Her gelen festivale gelmişken ciğerimizi de yiyelim diyor. Tüm Diyarbakır festival sayesinde şu an iki kat iş yapıyor” dedi.

Artvin’den geldiler

Müşterilerden Ferhat Genç ise Artvin'den Mersin'e doğru gittiklerini, burayı da internetten sürekli takip ettiklerini ifade ederek, “Arkadaşlar da öneriyordu. Bugün yol üstü geldik. Tam saymadım ama ustanın dediğine göre 9 şiş yemişim” diye konuştu.

Müşteri Alper Koru ise, Antalya'dan geldiklerini, daha önce de geldiğini kaydetti. Koru, “Diyarbakır, sevdiğim bir yer. Her zaman olduğu gibi şu sofraya da oturmadan dönmüyoruz. Ciğer, buradan daha iyi bir yerde yiyemeyeceğimizi iyi biliyoruz. Gelince de fırsatı değerlendiriyoruz, ondan sonra dönüyoruz” şeklinde konuştu.

Kadayıf için sıraya giriyorlar

Kadayıf ustası Mehmet Altunbay, Diyarbakır'ın daha önce coğrafi işaretini aldığı burma kadayıfı, şu an festivalle de taçlandırdığını ifade ederek, “Festival, şehrin tanıtımı için çok güzel oldu. Burma kadayıfa da rağbet çok fazla. Müşteriler sıraya giriyor, yetiştiremiyoruz. İş yoğunluğu özelikle turist akınının olduğu Sur içi ve festival alanının olduğu şubemizde oldu. Satışlarımızı ikiye katladı” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AMİDA HABER


20.10.2024 11:21:28