Çocuk hastanesi bebek ölümleriyle çalkalanıyor

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği'nde bebek ölümleri haberleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Diyarbakır'ın ve bölgenin en iyi hastaneleri arasında gösterilen ancak son zamanlarda yaşanan skandallarla adından sıkça söz ettiren Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bu kez de bebek ölümleriyle gündeme oturdu. Yıllarca Diyarbakır’ın güzide Hastanesi olan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yenidoğan yoğun bakım kliniğindeki bebek ölümleri haberleri İle çalkalanıyor. Hep başarılarla isminden söz ettiren 2017 yılında normal Doğumda Türkiye birinciliği bulunan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi son dönemde başarısız bir yönetim anlayışı İle dibe vurmuş durumda. 



En son olarak 65 Küvöz İle Diyarbakır’da önemli bir yenidoğan yoğun bakım kliniğine sahip olan hastanede 3 bebeğin yaşamını yitirdiği öne sürülürken,kontamine KVC hastalarının da operasyon  sonrası  bu bölümde yatırılması bu tür sıkıntıya davetiye çkardığı ileri sürülmektedir. Hastanede çalışan enfeksiyon uzmanlarından oluşan kontrol komitesi her türlü önlemleri aylar öncesinden almış olmasına ragmen bu komitenin  hastane yönetimine daha önceden kendilerine ilettikleri bir çok talep ve ihtiyaçların hastane yönetimi tarafından ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından önemsenmeyip yerine getirilmemesi bu olaya zemin  hazırladığı iddia edildi. 




Konuyla ilgili korkularını dile getiren vatandaşlar, ‘’Öğrendiğimiz kadarıyla 3 bebek ölmüş ve bir çok bebek ölmek üzere. İlginç olan başka birşey ise hastane yönetimi hiç bir şey olmamış gibi adam akıllı hiçbir önlem almadı halen. Bunlar yetmezmiş gibi hastanede güya işini aksatmışlar diye 6 Supervisor(koordinatör hemşire)  saglık müdürlügü tarafından görevden alınıyor.  Allah İçin şimdi biri açıklayabilir mi bu nasıl önlem.  



Bu salgın faturası gösteriyor ki bu 6 Supervisor hemşireye kesildi  ve bu hemşireler bugün itibari ile görevden alındılar. Bu hemşireler çok tecrübeli ve yıllardır sağlık sektörüne hizmet vermekte. Bu mu bu işin çözümü yani..KVC nin doğum hastanesinde ne işi var.. Uzun lafın kısası yeter yahu.. Sayın siyasilerimiz görün artık.. Sağlık elden gidiyor...  Sağlık Müdürlüğü ve Kamu hastaneler birliği Başkanı uyuyormu, siyasiler uyuyormu insan sağlığı bu kadarmı ucuz" diye sitem ettiler. 
24.10.2018 23:48:00