ÇINAR:BU ONURLU GÖREVE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

D.BAKIR- Merkezi Ankara’da bulunan Kızıl Hilal Derneği, bütün yurt sathında teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Merkezi Ankara’da bulunan, Genel Başkanlığını Çetin Yalvaç’ın yaptığı Kızıl Hilal Derneği Diyarbakır İl Başkanlığına getirilen Zeki Çınar, yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

‘Evvela, Kızıl Hilal Derneği’nin Bölgemize, ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.

Bildiğiniz gibi, gerek ülkemiz ve gerek Ortadoğu coğrafyasında, küresel güçlerin kirli emelleri bir türlü bitmek bilmiyor. Nitekim en son 15 Temmuz hain darbe girişimiyle, yıllardır elde ettiğimiz demokratik kazanımları bir tarafa itip, ülkemizi kaos girdabına sokmak istediler.

Şükürler olsun ki, Aziz milletimiz bu sinsi oyunlara geçit vermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ferasetli ve vakur duruşuyla, devletine sahip çıktı.

Ancak şurası unutulmamalıdır ki, şer güçler, kirli planlarını yeniden gerçekleştirebilmek için sürekli fırsat kollamaktalar.

Bizler, bu karanlık tezgâhlarda hazırlanan kirli oyunlara karşı her daim uyanık olmalı, birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. Kızıl Hilal olarak, tertemiz yapımızla her zaman devletimiz ve halkımızın yanında olacağız.

Ayrım yapmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Tam tersine birliğimizi, dirliğimizi pekiştirip, yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek için sürekli sahada aktif olarak çaba sarf edeceğiz.

Kuruluş amacımız, öncelikli olarak insanlarımızın sorunlarıyla hemhal olabilmek, İslami, İlmi ve fikri çalışmalarda bulunmak, kesinlikle çıkar peşinde koşmadan, toplumun bütün birimlerine ulaşarak, olabildiğince sorunların çözümü için gayret göstermektir. Herhangi bir siyasi taraf olmadan, partizanlıktan uzak, sağ-sol veya ‘sen-ben’ demeden, ‘biz’ diyerek çıktığımız bu yolda, kısa zamanda ulaştığımız nokta, gerçekten bizim açımızdan büyük mutluluk arz etmektedir.

Batı’nın çürümüş ve sahte zihniyetinden uzak, tamamen kendimize has olan, Manevi ve Milli Değerlere sonuna kadar bağlı bir hareket olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Böylesine köklü bir medeniyet geçmişi olan bizler, Batı’nın kısır, tek düze ve bencil düşünce tarzına yenik düşmemelidir. Osmanlı Kültür ve Medeniyet tasavvuru, Batı zihniyetinin dışında, bireyin var olabileceği ve gündelik yaşamın her aşamasına katılabileceğinin delili niteliğindedir.

Osmanlı Kültürü ve Medeniyeti dayanaklı bir uygarlık öngörümüz var. Bu nedenle, bizlere birilerinin empoze etmek istediği, çeşitli şekillerde süsleyip püsleyip, dayatmaya çalıştığı, kökü olmayan, doğallıktan uzak ve suni öğretiler ve yalanlara artık ‘Dur’ demenin zamanı gelmiştir.

İman aşkıyla yanıp tutuşan, Kur’an-ı Kerim, Din-i Mübin-i İslam’ı, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) örnek hayatını bilen ve bu şuurla yaşayan bir gençlik yetiştirme arzusundayız.

Vatanımızda, birlik ve beraberlik içinde hareket edip, pis oyunlar tertiplemek isteyenlere karşı her daim uyanık ve dikkatli olacağız.

Amacımız, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, bir sivil toplum kuruluşu olarak, insanlarımızın mutluluğu, refahı ve huzuru için elimizden gelen bütün gayreti göstermektir.

Gerek bireysel ve gerekse toplumsal sorunlarımızın çözümü noktasında, bütün bilgi birikimimizi değerlendirmeye hazırız.

Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, ayrımcılık yapmadan, İman ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş nesiller yetişmesi için, büyük çaba sarf edeceğiz.

Cenab-ı Allah; bizlere her türlü güzelliklerle ve hayırlı işlerde buluşmayı nasip buyursun. Mukaddes kentimizde insanlarımızın hayır dualarını alabilmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız.

Allah rızasını kazanabilmek, zaten bizim için en büyük şeref ve paha biçilemeyecek bir hazinedir. Bu vesileyle, şahsıma bu görevi layık görerek tevdi eden Sayın Genel Başkanımız Çetin Yalvaç Beyefendiye teşekkür ediyor, bir kez daha hareketimizin hayırlara vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum’.ÖZEL HABER.YILMAZ ACU


26.07.2018 19:59:00