BİRCAN‘ BU ASİL MİLLET, BİR KEZ DAHA ZULME BOYUN EĞMEDİ’

D.BAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan, ‘15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, zalimlerin zulümlerine asla boyun eğmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya haykıran bi

Tüm yurt genelinde olduğu gibi, Diyarbakır'da da yediden yetmişe her yaştan insanın katıldığı etkinlikte, vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğin yapıldığı alanı hınca hınç doldurduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan, şu görüşleri dile getirdi:

 ‘Yüce Allah’tan; aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum.


15 Temmuz akşamı Diyarbakır’da 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlediğimiz etkinlik, hakikaten görülmeye değerdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, adeta bütün Diyarbakır tek yürek ve tek nefes olarak, duruşunu ve kararlılığını bütün dünyaya haykırdı.

15 Temmuz’un, bir ulusun, kirli oyunlara karşı gösterdiği şanlı direnişin adı olmuştur. Bu sinsi darbe girişimi, Aziz milletimizin, kirli darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini almıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde, milletimiz dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bu hain kalkışma sonucu, ülkemiz buhran ve kaos dolu bir geleceğe çekilmek istendi. Hain FETÖ/PDY olarak adlandırılan hainler güruhu, Anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişiminde bulundular.

Ancak yediden yetmişe bütün vatandaşlarımız, karanlık tezgâhlarda hazırlanmış bu kirli oyunlara, canları pahasına geçit vermeyerek, bu kirli darbe girişimi karşısında, demokratik kazanımlarına sahip çıktı.

Milletimiz, vatanına ve demokrasimize cansiperane bir şekilde sahip çıkarak, benzeri görülmemiş bir kararlılıkla, bir demokrasi destanı yazdı.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vakur duruşu ve ferasetiyle halkımız meydanlara inerek, son derece kararlı bir bir şekilde milli iradeye sahip çıktı.


Fetö haininin, tüm karanlık ve kirli planları. Halkımızın sarsılmaz iradesiyle adeta bir duvara çarpmış ve elinde patladı. Halkımız tankların üzerine çıkarak, kurşunlara göğsünü siper ederek, demokrasiye ve onun kazanımlarına sahip çıkmıştır. Milli irade, oylarıyla seçerek işbaşına getirdiği ve kendisini yönetmesini istediği Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini bir kez daha bağrına bastı.


BÜTÜN DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK


Aziz milletimiz ferasetli ve dik duruşuyla, bir an bile düşünmeden canını ortaya koyarak, hainlere geçit vermedi. Milletimiz, bu ihanetin maşalarını asla unutmayacaktır.


Hain darbe teşebbüsünün Milli İrade tarafından engellenmesi, bütün dünya demokrasiler tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Bu olay, dünyanın her yerinde demokrasi isteyen, özgürlüğüne sahip çıkan halklar için bir ümit ve esin kaynağı olacaktır. Bütün bu yaşananlar, bütün dünya milletlerine, bir ders olacak mahiyettedir.


Sinsi planlarını uygulamak isteyen hain tetikçiler, bu asil milletin evlatlarının tank, top ve silaha, İman dolu göğüsleriyle karşılık vereceğini hesap edemediler.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bu anlamlı gün vesilesiyle, canları pahasına ülkesini hainlere teslim etmeyerek, Aziz vatanımız, milletimiz, bayrağımız, Ezanımız ve yüce Dinimiz için şahadet şerbetini içen şehitlerimize, Cenabı Allah’tan rahmet, gazilerimize bir ömür boyu sağlık ve mutluluk dolu günler niyaz ediyoruz’.


16.07.2018 22:24:00