Beyza Özyürek, Diyarbakır’ın Gurur Kaynağı Oldu

D.BAKIR- Diyarbakırlı 12. Sınıf Lise Öğrencisi Beyza Nur Özyürek, Büyük Bir Başarıya İmza Attı. Mehmet Zeki Balcı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Beyza Özyürek 4 Sene Ard Arda 1. Olup, Mezun Olarak, Kırılması Çok Güç Bir Başarı Elde Etti. Geçti

Bu Yıl, 97 Puan Ortalama İle Birincilik Madalyasını Alan Ve Uluslar Arası Gastronom Günleri Yarışması’ndan İki Farklı Ödülle Okula Dönen Beyza Nur Özyürek, Kelimenin Tam Anlamıyla Alkışı Hak Etti.Antalya’da Bulunan Mehmet Zeki Bakçı MTAL (Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi) Öğrencisi Beyza Nur Özyürek, Ülkemizde Bir Çok Genç Kızın Kendi Yazdığı Başarı Hikâyelerinden Birini Gerçekleştirdi.Azimle Çıktığı Bu Yolculukta, Bu Yıl, Okulun Son Yılında, Hem İlk Dönem Birincisi Olan, Hem De Okulu Birincilikle Tamamlayan Özyürek, Lise 9, 10 Ve 11. Sınıfları Da Okul Birincisi Olarak Üstün Başarıyla Tamamlamıştı. 



16. Gastronomi Festivalinde Adeta Tarih Yazdı 
Beyza Nur Özyürek, 4 Yıllık Eğitim Hayatı Boyunca, Bir Yandan Derslerinde Başarıdan Başarıya Koşarken, Diğer Yandan Da Maxx Royal Kemer Resort Otelinde Stajını Yaptı.2016 Yılından İtibaren Staj Gördüğü Maxx Royal Kemer Resort Otelinde Stajını Tamamlayarak Yılın Stajyeri Olmaya Hak Kazanan Beyza Nur Özyürek, Hafta İçi Stajlarını İse, Rixos Downtown’ Da Devam Ettirerek, Hem Dönem Arkadaşlarına Örnek Olurken, Hem De Kendisinden Sonra Gelecek Olan Öğrencilere, Yaşanmış Bir Başarı Öyküsünü Hediye Etti.Aldığı Mutfak Eğitimlerini, Maharetli Elleriyle Birleştiren Ve Ortaya Tadından Doyulmayacak Enfes Ürünler Çıkaran Beyza Nur Özyürek, Şunları Söyledi: 





‘Geçtiğimiz Yıl On Altıncı Kez Düzenlenen Ve Yaklaşık 1400 Kişinin Katıldığı Yarışmaya Biz Ekip Olarak 6 Kişi Katıldı. 
Yarışmada 8 Ayrı Kategoride 4 Gümüş Ve 3 Bronz Madalya Aldık. Yani Sadece Bir Kategori Hariç Diğer Bütün Kategorilerde Ödüle Hak Kazandık. Yılın Aşçı Balık Tabağında İse, 1 Gümüş 2 Bronz, Yılın Pizza Tabağında 1 Gümüş Lise Düzeyi Aşçı Makarna Tabağında 1 Gümüş Madalya Aldık.Ayrıca, ‘Makarna Benim’ Konulu Yarışmada İse, Yılın En İyi Lise Ekip Yarışmasında 1 Bronza Hak Kazandık. Bunun Yanı Sıra, ‘Benim Yarışmam’ Adlı Yarışmada İse, Modern Türk Mutfağında Gümüş Madalya Almaya Hak Kazandık. 



8 Mayıs 6 Akim Arası Maxx Royal Kemer Resort’ta Stajımı Bitirip Yılın Stajyeri Seçilmemde Emeği Geçen Herkese Ne Kadar Teşekkür Etsem Azdır. Crowne Plaza Ve Port Naturel’da Hazırlandığım Uluslar Arası 16. Gastronomi Festivali Liseler Arası Makarna Kategorisi Yarışmasında İse Bireysel Olarak Gümüş Madalya Almaya Hak Kazandım. Ekip Olarak İse, Yılın En İyi Ekip Yarışmasında Bronz Madalyayı Kazandık. Bizlere Büyük Emek Harcayan Başta Mehmet Zeki Bakçı MTAL Yöneticilerine, 2016 Yılından İtibaren Staj Gördüğüm Maxx Royal Kemer Resort Oteli Yetkililerine, Hafta İçi Staj Gördüğüm Rixos Downtown Oteli Yetkililerine Ne Kadar Teşekkür Etsem Azdır.Bunun Yanı Sıra, Bütün Dönem Arkadaşlarıma Ve Beraber Yarışmalarda Ekip Ruhuyla Mücadele Ettiğimiz, Takım Olma Ruhunu Sahaya Başarıyla Yansıtan Arkadaşlarıma Da En Kalbi Duygularımla Teşekkür Etmek İstiyorum. 



 
Gençlerimize Fırsat Verilmeli 



Takdir Edersiniz Ki, Yemek, Bireyin Hayatta Kalabilmesi İçin En Temel Gereksinimi Olduğu Kadar Toplumsal Kimliğin Oluşmasında Da Son Derece Önemli Bir Kavramdır. İnsanoğlunun Yemekle İlişkisi Tarih Boyunca Birçok Açıdan Ele Alınmıştır. Gıda Sanayindeki Gelişen Teknoloji, Toplumların Yemek Kültürlerinin De Farklılaşmasına Yol Açmıştır. Günümüzde Uygulanan Ekoloji Ve Gıda Üretimi, Moleküler Gastronomi Gibi En İleri Yöntemlerle Gastronomi Alanında Önemli Başarılar Elde Edilmektedir.Tüm Bunlardan Yola Çıkılarak, Yiyecek Ve İçecek Kültürü Ya Da Kısaca Yemek Sanatı Anlamına Gelen Gastronomi’ye Olan İlgi Giderek Artmaktadır. 



Avrasya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bünyesinde Yer Alan ‘Gastronomi Ve Mutfak Sanatları’ Bölümünün Amacı, Uluslararası Deneyime Sahip Ve Araştırmacı Bir Akademik Kadro Kurabilmektir.Ayrıca, Bu Demi Kadrolar Eşliğinde, Kendi İşini Kurabilecek, Tecrübeleri Doğrultusunda Uluslararası Zincir Oteller, Elit Restoranlar Ve Profesyonel Yiyecek Üretimi Yapan Kuruluşlarda Şef Pozisyonunda Görev Alabilecek Ve Üst Düzey Yöneticilik Yapabilecek Etkin, Çağdaş, Değerleri Özümsemiş, Profesyoneller Yetiştirerek Gastronomi Alanında Ülkemizi Tüm Dünyaya Tanıtmaktır. 


Bunlara İlaveten, Dört Yıllık Eğitimleri Sonunda İki Yabancı Dile Hakim Bir Şekilde Mezun Olacak Öğrenciler, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Sektöründe Teorik Ve Pratik Bilgilerle Donanmış, Vizyon Sahibi Şeflere Yönelik İhtiyacı Büyük Ölçüde Gidereceklerdir.Eğer Ülkemizde Gençlere Ve Yetenekli Olan Her Yaştan İnsanlara Fırsat Verilirse, İnanıyorum Ki Birbirinden Yetenekli İnsanlar, Spordan Sanata, Eğitimden Mutfak Kültürüne Kadar Bir Çok Başarılara İmza Atacaklardır.’ 


HABER: NUSRET BİLGİC
25.04.2019 22:41:00