BAŞKAN BEYOĞLU 15 TEMMUZ ANISINA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ ONURUNA VERİLEN YEMEĞE KATILDI

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemeğe katıldı. Merkez Yenişehir İlçesinde

BEYOĞLU BÜTÜN MASALARI TEK TEK GEZEREK, KONUKLARLA İLGİLENDİ 
 
 Başkan Hüseyin Beyoğlu, salonda bulunan bütün masaları tek tek dolaşarak, el sıkıştığı şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Hüseyin Beyoğlu, şehit yakınlarının ve gazilerin sorunlarını dinlerken, ortaya ilgi çekici ve bir o kadar sıcak tablolar çıktı. Göreve başladığı ilk günden bu yana sergilediği başarılı performansıyla, gerek Bağlar halkı ve gerekse bütün Diyarbakır genelinde vatandaşların haklı takdirine mazhar olan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, özellikle şehit ve gazi ailelerini de ihmal etmiyor. Sık sık ev ziyaretleri yaparak, şehit yakınları ve gazi aileleriyle görüşen, onları zaman zaman makamında ağırlayan, sorunlarıyla hemhal olup, çözüm yolları arayan Beyoğlu, özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yaptığı yardımlarla da, sosyal belediyeciliğin en veciz örneklerini veriyor. 


 
 
Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen yemeğe, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, İlçe Kaymakamları ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerinin yanısıra, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, Askeri ve mülki erkan katıldı. 


 
 KUR’AN-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI 

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, müteakiben yapılan konuşmalarda 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde, halkımızın gösterdiği kahramanlık destanına vurgular yapıldı ve 15 Temmuz’da yaşananlarla ilgili kısa videolar yayınlandı. Düzenlenen program sonrası, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 3. yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Beyoğlu, ‘15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ni unutmadık, unutmayacağız’ dedi. Oldukça duygu yüklü olduğu gözlenen Hüseyin Beyoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 


 
 VATANIMIZA OLAN AŞKIMIZI HAYKIRMANIN ADIDIR 15 TEMMUZ 

‘Bugün hepimiz açısından, son derece önemli bir günü idrak ediyoruz. 15 Temmuz, bizlere FETÖ'cü ihanet çetesini ve onların ihanetlerine karşı kahramanca direniş gösterenleri hatırlatan bir kilometre taşıdır. Vatanına sadakatlerini şehadetle kanıtlayan kahramanların onurlu mücadelelerini de, ülkemize ihanet eden maşaları da, unutmadık, unutmayacağız.

 

15 Temmuz, aynı zamanda dirilişin, ihanete karşı birlik olup, el ele, gönül gönüle vererek, vatan aşkını haykırmanın diğer adıdır. Dış güçlerin oyuncağı olmuş maşaların, karanlık tezgâhlarda hazırladığı, ülkemizi bir kâbus cenderesine sokmak isteyenlerin oyunlarının bozulduğu, şanlı bir direnişin adıdır 15 Temmuz. Ne acıdır ki, bu hain darbe ve işgal girişiminde TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT saldırıya uğradı. 




Genelkurmay Başkanlığımız, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT’nin yanısıra, onlarca resmi ve özel kurum işgal edildi. Ama buna rağmen, demokrasi hayranı halkımız, adeta vücutlarını siper ederek, bu hain girişimi, fiyaskoya çevirerek, bütün dünyaya demokrasi dersi verdi. Darbe girişimi sonucu 251 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. O gece, adeta bütün Türkiye ayakta ve meydanlardaydı.




Ak parti teşkilatları olarak, bu hain darbeye karşı göğsünü siper ederek, canını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tam kadro sahadaydık ve hainlere meydanları dar ederek, demokrasi havarisi halkımızla birlikte şanlı bir direnişe imza attık. Bombalara ve kurşun yağmurlarına rağmen hain darbeye direnen ve canla başla mücadele eden kahraman yurttaşlarımızı ne kadar övsek azdır.

  
15 Temmuz gecesi, hainlerin kurşunlarıyla yaralanan ve daha sonra kaldırıldıkları hastanelerde ebediyete intikal eden demokrasi şehitlerimizin, yani bütün halkımızın topyekûn bir şekilde sergilediği kahramanlık destanı, tüm dünyaya adeta bir ders niteliği taşımaktadır. İşte o günkü gayret ve azimle, bugün de aynı hissiyatımız ve bilinçle, teyakkuz halindeyiz. Biz bu vatanı, kirli ellerin hazırladığı kanlı ve sinsi projelere bırakmayacağız. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, demokrasi nöbetimize devam edeceğiz. Böylelikle yeni tuzaklara karşı uyanık ve harekete hazır halde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimize, Cenab-ı Allah’tan rahmet; gazilerimize acil şifalar diliyor, bütün halkımıza en kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’. 



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
14.07.2019 23:46:00