Bağlar Halk Eğitim Merkezi, Maske üretimine başladı

Koronavirüsüne yönelik tedbirler kapsamında Diyarbakır’ın ve bölgenin maske talebini karşılanması amacıyla Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bağlar Halk Eğitim Merkezi’nde maske üretimine başlandı. Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Kor

Koronavirüsü (Covid-19) Türkiye’de görülmesiyle birlikte Diyarbakır’da artan dezenfektan talebini karşılamak amacıyla Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden temizlik ürünleri üretiminin yapılmasının ardından Bağlar Halk Eğitim Merkezi de maske üretimine başladı.

Bağlar Halk Eğitim Merkezi’nde kurulan 50 makine ile usta öğreticiler tarafından günlük 30 bin maske üretimi hedefleniyor.

Maske üretiminin gerçekleştirildiği Bağlar HEM’i ziyaret ederek, incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Taşçıer, Colvid-19 salgınından millet olarak en az hasarla çıkmayı dileyerek, “Çünkü ciddi bir enfeksiyon ciddi bir salgın tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Bizde buna azami dikkat göstermek zorundayız” dedi.

“HEDEFİMİZ GÜNLÜK 30 BİN MASKE ÜRETMEK”

Bu tür kriz dönemlerinde gerek Meslek Liseleri gerekse de Halk Eğitim merkezlerinin toplumsal ihtiyacı karşılamak üzere üretim beceri ve yeteneklerini ortaya koyduklarını ifade eden İl Müdür Doç. Dr. Feysel Taşçıer, “Bu anlamda ülkemize destek olmaya çalışıyoruz. Gökhan Aydıner Meslek Lisesinde biz günde 10 ton kapasite ile dezenfektan üretimi ile bu katkıyı tüm İl hatta bölgeye sunuyoruz. Yine bilindiği üzere maske talep patlaması var. Ve bunu piyasada kötü niyetli bazı girişimcilerin de önüne geçmek için oldukça maliyetli ve ucuz olabilecek şekilde Bağlar Halk Eğitim Müdürlüğü olarak maske üretiyoruz. Hedefimiz günlük 30 bin maske üretmektir” diye konuştu.

“BELEDİYELER VE KAMU KURUMLARINA TEDARİK KONUSUNDA YARDIMCI OLACAĞIZ”

Doç. Dr. Taşçıer, yaklaşık bir ay içinde bir milyon sayıyı bulup Büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kuruluşlarına tedarik konusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

“Bu üretimlerimizi biz siparişlere ve talebe göre artırabilir ya da geliştirebiliriz. Önümüzdeki aylardaki duruma göre bunu artırabiliriz yine. Burada şimdi çift vardiya sistemi ile 50 makinamız usta öğreticilerimizin marifetiyle bu maskeleri üretiyoruz. Kaliteli bir kumaştan ve tüm standartları karşılayacak şekilde ürettiğimiz bu maskelerle kentin ihtiyacını karşılayacağız. Tüm Diyarbakır’ın ihtiyacını burada sağlayabileceğiz.

“MASKEYİ 1 LİRAYA SATACAĞIZ”

Ortalama bugünkü ham maddesi ve emeğiyle birlikte biz bunu kurumlara yaklaşık 1 liraya satabileceğiz. Stokçu ve fırsatçı insanlara karşı da biz bunu bir nevi regöle edeceğiz. 1 liraya maskelerimizi dağıtacağız. İnşallah bu anlamda da ekonomik katkıya da hizmet etmiş olacağız. Kamu kurumlar bize siparişlerde bulundular. Bizde onlara böyle kaliteli bir hizmeti sunacağız. Hastanelerimiz bile ihtiyaç duyarsa onlara bile sunabileceğiz”

Sait BAYRAM’ın Haberi


21.03.2020 13:44:00