BAĞCILAR VE 450 EVLER KREŞ VE BAKIM EVLERİ, TAKDİR TOPLUYOR

D.BAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı, Bağlar İlçesi Bağcılar Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakım Evleri, sürdürdükleri örnek çalışmalarla, takdir topluyorlar.

Diyarbakır’ın en büyük İlçelerinden biri olan Bağlar İlçesi’nin Bağcılar ve 450 Evler Semtlerinde hizmet veren Kreş ve Gündüz Bakım Evinde görevli öğretmenler, mesai kavramı gözetmeksizin sergiledikleri gayret ve çabalarla, İlçe halkının gönlünde adeta taht kurdular.

Özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin çocuklarının hizmet gördüğü, Bağcılar ve 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin Eğitmenleri, ‘Sevgi ve Bilgiyi’ çocuklarla buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söylediler: ‘Özellikle Ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimizin çocuklarına yönelik yaptığımız bakım ve Eğitim içerikli çalışmalarımız, büyük faydalar sağlıyor. Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımız ve özellikle risk altında olan ve sokakta çalıştırılan çocuklarımızın, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyip, ilgi alanları doğrultusunda Eğitim verip, beceri kazandırmak, aile ve topluma yönelik çalışmalar yapmak başlıca görevlerimiz arasında yer alıyor.



Çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlayıcı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler, sokakta çalıştırılan çocuklar ve ailelerine yönelik, toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla sosyal hizmet programları uygulamaktayız.

Eğitimden kopan veya kopma riski olan çocuklarımızın Eğitimlerine devam edebilmeleri noktasında, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yanı sıra, diğer Başkanlık ve birimlerimizle eşgüdüm çalışmalar yaparak, bu sorunların çözümüne katkı sağlamaktayız. Bir annenin çocuğu için isteyebileceği her şeyi düşünen ve bunları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirmeyi ilke edinmiş olan kurumumuz, çocuklarımızın gelişim alanındaki becerilerini geliştirerek, Eğitim ve çalışma hayatını önemli derecede etkileyecek olan ve dikkate alınması gereken tüm süreçlerde, çocuklarımızın hizmetindedir. Her çocuğun ilgi alanı, yeteneği ve becerisi farklıdır. Bunu göz önünde bulundurarak, özellikle okul öncesi Eğitimin çocuklarımızın gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunun bilinci içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.



Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerini yaşları doğrultusunda tamamlamaları, karşılaştıkları güçlükleri yenme, sorunları çözme yetkisi kazandırarak, doğru kararlar verip, yaşamın her alanında başarılı olmaları için Eğitim ve Öğretim vermekteyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan, başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere, Belediyemiz bünyesindeki bütün daire başkanlıkları ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz.
Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve ailelerine olabildiğince faydalı olmaya, Eğitim ve Öğretimlerine katkı sunmaya devam edeceğiz’.



VATANDAŞLAR BİR HAYLİ MEMNUN

Görüşlerini dile getiren vatandaşlar ise, Bağlar İlçesi Bağcılar Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakım Evleri yetkililerinin yaptıkları çalışmalardan bir hayli memnun olduklarını belirttiler. Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinde, çocuklarının Eğitim ve Öğretim fırsatlarından yararlandıklarını belirten aileler de, ‘Emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Çocuklarımızı, kendi öz çocukları gibi görüyorlar ve ellerinden gelen bütün çabayı sergiliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.



ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
16.02.2020 21:12:00