ATİLLA KAYMAZ: ’15 TEMMUZ, ULUSCA YAZDIĞIMIZ BİR DESTANIN ADIDIR’

D.BAKIR- Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, ‘15 Temmuz, Şehitlerimizi Anma ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaymaz Mesajında, 15 Temmuzun, bir ulusun, iç ve dış odaklı hainlere karşı gösterdiği şanlı bir direnişin sembolü olduğunu belirten Atilla Kaymaz, şunları söyledi: 
‘Bugün, kahramanca direnişimizin ikinci yıldönümü. Öncelikle şehitlerimize, Yüce Allah’tan; rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. 
15 Temmuz akşamı, bazı dış güçlerin maşası konumunda olan yerli ihanet şebekeleri, Pensilvanyadaki fetö haininin tetikçileri, ülkemizi bir kaos girdabına sokmak istediler. 


İstiklal Marşımızın yazarı Mehmed Akif Ersoy’un ‘Siper et göğsünü, dursun bu hayâsızca akın’ dediği gibi, halkımız topyekün bir şekilde, karanlık tezgâhlarda hazırlanmış bu kirli oyunlara, göğsünü siper ederek, geçit vermedi. Halkımız, bu kirli darbe girişimi karşısında, demokratik kazanımlarına sahip çıktı. 



HAİN DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN ENGELLENMESİ, BİR DEMOKRASİ DESTANIDIR 


Erdemliler Hareketi olarak, demokrasi nöbetlerinde nasıl ki, 15 Temmuz akşamında, ‘Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde’ ilk sırada yerimizi aldık ve sabahlara kadar nöbetimizi tuttuk. İşte bugün de aynı şevk ve ruhla, bir dünya lideri olan Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde meydanlarda yerimizi alacağız. 
Fetö haininin, tüm karanlık ve kirli planları. Halkımızın sarsılmaz iradesiyle adeta bir duvara çarpmış ve elinde patlamıştır. ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeği bir kez daha tecelli etmiş, halkımız tankların üzerine çıkarak, kurşunlara göğsünü siper ederek, demokrasiye ve onun kazanımlarına sahip çıkmıştır. Milli irade, oylarıyla seçerek işbaşına getirdiği ve kendisini yönetmesini istediği Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini bir kez daha kucaklamıştır. 




Anayasamızı askıya almaya çalışan, masum sivillere ateş açan ve Meclisimizi bombalayan hain darbecilere karşı, kahramanca bir duruş sergiledik. Milletimiz, el birliğiyle, silahlı hain bir grubun demokrasimize, özgürlüğümüze el koymasını engelleyerek, onurlu bir duruş gösterdi. 
Hain darbe teşebbüsünün engellenmesi, bütün dünya demokrasiler tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Bu olay, dünyanın her yerinde demokrasi isteyen, özgürlüğüne sahip çıkan halklar için bir ümit ve esin kaynağı olacaktır. 
Bu anlamlı gün dolayısıyla, hain darbe girişimine canı pahasına direnerek, vefat eden demokrasi şehitlerimize bir kez daha, Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. 
Cenabı Allah; bizleri büyük bir kâbustan, ülkemizi ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın geleceğini karartacak hain bir girişimden kurtardı’. 
 
15.07.2018 20:27:00