AKMEŞE: ‘VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZ, KESİNTİSİZ SÜRÜYOR’

D.BAKIR/ÇÜNGÜŞ- Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, İlçe genelinde başlattığı, çok yönlü çalışmalarına devam ediyor.

İlçe genelinde yaptığı hizmetlerle, vatandaşların haklı takdirini kazanan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle, İlçeyi Belediyecilik hizmetleriyle buluşturan Çüngüş Belediye Başkanı Akmeşe, kurmay kadrosu ve tüm belediye çalışanlarıyla beraber, başlattığı bir dizi projeleri birer birer tamamlıyor.



İlçenin yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir yerleşim birimine ulaşabilmesi noktasında, hizmet yelpazesini devamlı geliştiren Başkan Akmeşe, özellikle bulaşıcı pandemi sürecinde sergilediği başarılı performansıyla da, vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.



  PANDEMİ İLE MÜCADELE, ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

 Dünyayı etkisi altına alan, iki milyona yakın insanın dünya genelinde hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi ile mücadelede en başarılı belediyeler arasında gösterilen Çüngüş Belediyesi, bu kapsamda, İlçe genelinde temizlik, hijyen ve ilaçlama hizmetleri ile, maske ve mesafe denetlemelerine kesintisiz devam ediyor.



Belediye Başkanı Akmeşe, ‘Dezenfekte ve hijyene yönelik tedbirlerimiz, en üst düzeyde devam etmekte. İlçemizdeki bütün kurum ve kuruluşlar ve yaşam alanlarını periyodik olarak ilaçlamaya devam ediyoruz.




 BU BAŞARI, BÜTÜN İLÇE HALKIMIZINDIR

Ayrıca, bulaşıcı pandemi ile mücadele kapsamında İlçemiz genelinde esnaf ve vatandaşlarımıza eldiven ile maske dağıtımı yaptık. Yaptığımız çalışmalarda, vatandaşlarımızı, bulaşıcı virüs salgınına karşı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Halk sağlığı açısından her türlü çalışmayı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz..



Dezenfekte çalışmalarımızı sokaklarımızda, bankalarda, kamu kurumlarında, sağlık merkezlerimizde sürdürüyoruz. Çüngüş Belediyesi olarak, İlçemiz Kaymakamlığı nezdinde, ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde görevimizi icra ederek, üzerimize düşen vazifeyi, titizlikle yapmaya devam etmekteyiz.



Nitekim ilçemiz genelinde, bulaş riskinin ve vaka sayısının minimuma inmiş olması, hepimizi mutlu ediyor. Bu başarı, bütün Çüngüşlü hemşehrilerimindir.



Tüm ilçemiz olarak, maske, mesafe ve temas kurallarının yanı sıra, sigara içme yasağına riayet ediyoruz. Vatandaşlarımız, toplu ulaşım vasıtalarında, çarşıda, esnaflarımızla  kısacası tüm ortamlarda, son derece hassa bir duruş sergiliyorlar.




Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Sağlık, hepimiz için hayati bir konu. Kesinlikle erteleme ve ihmale gelmez. Bu nedenle, pandemi ile mücadele konusunda, Belediye olarak kırmızı alarm ilan etmiş durumdayız’.



 CADDE VE SOKAKLAR, DEZENFEKTEYLE, STERİL HALE GETİRİLDİ


İlçe genelinde belediye ekipleri, virüs salgını tedbirleri kapsamında, tüm cadde ve sokakları dezenfekte edip steril hale getirdi. Bütün dünyayı etkisi altına alan, bulaşıcı virüs salgını (KOVİD 19) tedbirleri kapsamında, İlçe genelinde dezenfekte çalışmaları, aralıksız olarak devam etmekte.



Belediye Başkanlığı ekipleri, virüsü önleme noktasında kentteki cedde ve sokaklarda belirli periyodik aralarla, dezenfekte çalışması yapıyor.



Titizlikle yapılan çalışmaların ardından tüm yaşam alanlarının temizlendiğini ve ilaçlandığını belirten Belediye Başkanı Akmeşe, ‘Bugüne kadar sürekli olarak temizlediğimiz cadde ve sokaklarımızı, dezenfekte etmeye devam ediyoruz.




Sosyal Belediyeciliğin en güzel örnekleriyle, hizmetlerimize kesintisiz devam etmekteyiz. Devamlı olarak beş temizlik işleri ve iki şoför personelimiz eşliğinde, caddelerimiz, sokaklarımız ve mahallelerimiz dezenfekte ediliyor. Sürekli olarak yerler yıkanıp, köpüklü su ile, caddelerimiz pırıl pırıl steril bir hale getiriliyor. Cami araları , vatandaşlarımızın yoğunluklu olarak bulunduğu yerler, kamu kurum ve kuruluşlarımız, periyodik aralıklarla ilaçlanıyor.



Bunun yanı sıra, belediye binamızdan giriş yapan bütün vatandaşlarımız, ateş ölçer ile ölçüldükten sonra, binaya girişleri yapılıyor. Bu uygulama, yönetim kadememiz ve bütün personelimiz ile, gelen misafirlerimiz için de geçerli. Kurum içinde, temas ve sosyal mesafeye riayet ediyoruz. Belediye binamıza girişte, maskesi olmayan vatandaşlarımıza, belediye olarak maske temin ediyoruz. Kesinlikle hiç kimse, maskesi olmadan kuruma giriş yapamıyor



  ‘VATANDAŞ ODAKLI’ HİZMET ANLAYIŞI

 ‘Vatandaş Odaklı’ yaptıkları çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Akmeşe, sözlerini şöyle tamamladı: ‘İlçemizde kalıcı ve köklü projeler üreterek, sorunlara neşter vuran ve kaliteli hizmetler sunan bütün birimlerimiz ve personellerimizle, biz bu yola baş koyduk. Sorunları ertelemeden, ertelemeden kararlılıkla üzerine gitmeye, kalıcı ve köklü çözümler inşa etmeye çalışıyoruz.



Bu kapsamda, çok geniş bir çerçevede ve olabildiğince fazla sayıda aileye ulaştırdığımız sosyal yardım çalışmalarımız da, aralıksız olarak devam etmekte. Allah’ın izniyle, bütün kadrolarımızla geceli gündüzlü çalışarak, halkımızla güç ve gönül birlikteliği içinde, tüm bu devasa projelerin hepsini gerçekleştirecek, topyekün bir kalkınma hamlesiyle, çağdaş ve modern belediyeciliğin en veciz örneklerini sunmaya, bütün kadrolarımızla devam edeceğiz’.






ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
13.12.2020 20:45:00