Ailesi sokağa attı Başkan Beyoğlu sahip çıktı

Diyarbakır’da ailesinin sahip çıkmadığı ve sokağa attığı 21 yaşındaki gence Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu sahip çıktı. Bir işyerinde yatıp kalkan genç için ev tutulurken kirası Başkan Beyoğlu tarafından karşılandı.

Diyarbakır’da hayırseverliğiyle tanınan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu, kendisinden yardım talep eden 21 yaşındaki gencin yardım sesine kulak verdi. Anne ve babası tarafından sokağa atıldığını iddia eden ve bir işyerinde yatıp kalkıp genç için yardım seferberliği başlatan Acu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na da durumu aktardı. Bu duruma kayıtsız kalmayan Başkan Beyoğlu, genç için ev tutulması ve kirasını kendisinin karşılayacağı talimatını verdi.  


EV KİRASINI BAŞKAN BEYOĞLU CEBİNDEN KARŞILAYACAK 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Acu, “Bayram günü ismini açıklamamı istemeyen 21 yaşındaki K.B. isimli gençle karşılaştım ve kendisine yardım etmemi istedi ve çaresizliğini anlattı. 4 yıldır dışarılarda yatıyorum.Annesi ve babası kendisine sahip çıkmamış ve sokağa atmış, iş bulamamış hayırsever bir işyeri sahibi orada yatıp kalkması için izin vermiş. Bu durum beni çok etkiledi. Kendisine yardım için elimden geleni yapacağımı söyledim ve durumu ilk önce Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu beyefendiye aktardım. Ne gerekiyorsa yapmamı kendisinin her türlü destek olacağını söyledi. Başkan Beyoğlu’na ev kiralamak istediğimizi söyledim kirayı her ay düzenli olarak kendi cebinden karşılayacağını söyledi” dedi. 


FAKİR FUKARAYA BAŞKANLIK VE BABALIK YAPIYOR 


Başkan Beyoğlu’na ne zaman bir ihtiyaç sahibi için gittiğinde geri çevrilmediğini ve hem başkanlık hem babalık yaptığını da sözlerine ekleyen Acu, “Ne zaman bir fakir fukaranın bir şeye ihtiyacı olsa Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na götürüyorum her zaman çok ilgi ve alaka gösteriyor ve yardımcı oluyor. Kendisine ne kadar dua etsem azdır. Bu gencimize de sahip çıktı kucak açtı, sahipsiz bir gencimize sahip çıktı babalık yaptı. Cenabı Allah başkanımızdan binlerce kez razı olsun. Kendisine sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.  


AİLEMİN YAPMADIĞINI BAŞKAN BEYOĞLU YAPTI 


Lise mezunu olduğunu ancak iş bulamadığı için bu hallere düştüğünü anlatan genç K.B. ise, “Annem ve babam bana bakamayacaklarını söylediler ve beni sokağa attılar. Hiçbir şeyim yok üzerimdeki tek parça kıyafetten başka. Saolsun bir ablanın  işyerinde yatıp kalkmam için bana müsaade etti. Ancak ne banyo yapacak ne de rahat uyuyacak bir çatım yok. Dermanbaba’yı duymuştum, tesadüfen kendisine denk geldim ve bana yardımcı olması için ricada bulundum. Saolsun oda beni kırmadı Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na durumu anlatmış ve bana ev tutacaklarmış ve kiramıda Başkan karşılayacakmış. Bu durum beni çok mutlu etti gözyaşlarımı tutamadım. Çok şükür benimde kafamı sokabileceğim bir evim olacak. Eşyalar içinde dermanbaba yardımcı olacakmış. Allah böylesi hayırseverlerden binlerce kez razı olsun. İyiki başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve Dermanbaba Yılmaz Acu gibi insanlar var” dedi. 
Dermanbaba Yılmaz Acu, genç için ev kiralayacaklarını ve ev eşyaları için yine hayırseverlerden talep edilecek eşyalar ile dolduracaklarını da sözlerine ekleyen hayırseverlerin bu konuda yardımcı olmaları için çağrıda bulundu.  
09.06.2019 22:13:00