GENEL Haber Girişi : 21 Ekim 2019 23:19

AMACIMIZ, HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK

AMACIMIZ, HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK
Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası başkanı Cemil Değirmenci, İlimiz genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin denetlenmesi çalışmalarının, son derece önemli ve gerekli olduğunu belirtti. Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Berberler ve Kuaf
BUGÜN START VERİLDİ

 İlimiz Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Hasan Basri Güzeloğlu tarafından kurulan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkârlar Daire Başkanlığı birimi tarafından başlatılan denetimlere, bütün esnaf kardeşlerimizin yardımcı olmasını özellikle vurgulamak isterim. Bugün startı verilen denetimlerde öncelikli olarak temizlik ve hijyen koşulları incelenmekte. Bunun yanı sıra, Açma Ruhsatı, maliye ve kayıtları ile diploma gibi resmi evraklar incelenmekte, böylelikle haksız rekabetin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. İlimizde faaliyet gösteren bütün meslektaşlarımızın bu denetimlere tabi tutulması, hem bizim, hem de vatandaşlarımızın faydasınadır. Amacımız, öncelikli olarak kayıt dışı çalışan ve haksız rekabet koşulları oluşturan kişilerin de kayıt altına alarak, haksızlığın giderilmesidir.


 
 
Aksi halde haksız rekabet oluşacak, esnaflarımız böylesi haksız koşullarda mesleklerini icra etmek zorunda kalacaklar. Bunun yanı sıra hizmet kalitesinin artırılması, temizlik ve hijyen koşullarının da olabildiğince azami seviyeye çıkarılması, her şeyden önce insan sağlığı açısından elzemdir. Bu konuda bizlere yardımcı olan başta İlimiz Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Hasan Basri Güloğlu ile, Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanı Hüseyin Paksoy ve tüm kurum müdürlerimize, sahada bulunan ekiplerimize, Esnaf camiamız adına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Meslektaşlarımız şu hususu göz ardı etmesinler ki, İlimiz Valiliği talimatıyla bugün başlatılan çok yönlü denetimler hepimizin faydasınadır. 
 

 
Hem bizlerin, hem de vatandaşlarımızın. Bu nedenle iş yerlerimizi ziyarete gelecek olan ekiplere sunulmak üzere gerekli evraklarımızı hazırlayıp takdim edelim. Böylelikle haksız rekabetin önüne geçilmiş olacak, diplomasız çalışanlar varsa tespit edilecek, kayıt dışı çalışanlar sisteme dahil edilerek devletimizin de vergi kaybına uğramasının önüne geçilmiş olacak.



Denetimlere çıkan ekiplerimize, ilk olarak benim işlettiğim salondan başlamaları konusunda ısrarcı oldum. Sağ olsunlar beni kırmadılar. Rabbim’e, şükürler olsun denetlemeden alnımızın akıyla çıktık. Bütün meslektaşlarımız, kamu görevlilerine nezaket ve ilgi konusunda gerekeni yapsınlar. Sonuçta yapılan işlemler hepimizin faydasına’.
 
 
 ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.