GENEL Haber Girişi : 10 Aralık 2019 23:55

ALTUNBAYDAN’DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ AÇIKLAMASI

ALTUNBAYDAN’DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ AÇIKLAMASI
Kadayıfçı İbrahim Altunbay , 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 71. yıl dönümünü kutladı.
Bildirinin insanın hak ve hukuka dayalı medeniyet gelişimi aşamalarının pozitif anlamdaki son dönüm noktalarından biri olduğunu belirten İbrahim Altunbay , bildiriyi imzalayan ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, ulusal ve uluslararası hadiselerde ortaya koyduğu insanlık yanlısı tavrıyla, hala bu sahadaki en samimi, barışçıl ve medeni uygulayıcılardan biri olarak kendini gösterdiğini ifade etti. Altunbay, mesajında şunları kaydetti: "Suriye kaynaklı kitlesel göç hareketinde hem hedef hem de geçiş ülkesi olmasına rağmen, en başından beri 'açık kapı' politikası uygulaması milli gelire oranla dünyada uluslararası yardım yapan ülkeler sıralamasında birinci sırada gelmesi, Türkiye'nin bu bildirinin yüz akı olması için yeter sebeplerin başında gelmektedir. Batılı ülkelerin eleştirilerine maruz kaldığımız konularla, yine aynı batının görmezden geldiği konuların arasındaki maliyet ve kapsam farkı da, bu alandaki bir diğer eksiklik olarak göz önünde durmaktadır. Avrupa ülkelerinin bu drama karşı kapılarını fiilen kapamış olmaları da insan hakları alanında ülkemize yapılan eleştirilerin mesnetsiz ve samimiyetsizliğini açıkça ortaya koymaktadır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.