GENEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2018 12:30

ALİ Y0NTÜRK: ‘İYİ PARTİ, TARİHİ BİR REKORA İMZA ATTI’

ALİ Y0NTÜRK: ‘İYİ PARTİ, TARİHİ BİR REKORA İMZA ATTI’
ALİ Y0NTÜRK: ‘İYİ PARTİ, TARİHİ BİR REKORA İMZA ATTI’ D.BAKIR- 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçiminin kesin sonuçları, geçtiğimiz günlerde açıklanırken, tüm yurt genelinde olduğu gibi, Bölgemiz ve Diyarbakır’da da seçim sonuçları
ALİ YONTÜRK: HALKIMIZ BÜYÜK BİR TEVECCÜH GÖSTERDİ  
 
İYİ parti Merkez Yenişehir İlçe Başkanı Ali Yontürk, seçim sonuçlarının çok yönlü olarak tahlil edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: ‘Evvela gerek Cumhurbaşkanlığı ve gerekse Milletvekili Seçimlerinin ülkemize hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Bildiğiniz gibi, ülkemiz Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli seçimini yaşadı. Gerek bu seçimde ve gerekse Milletvekili Seçiminde, Adalet ve Kalkınma partisi, bütün ulusal basın yayın kuruluşlarının desteğini arkasına alarak girdi. Adeta sesi kısılmak istenen, mitingleri, basın açıklamaları bile yayınlanmayan ve ‘sanki yokmuş’ gibi gösterilmek istenen İYİ parti, seçimde tartışmasız büyük bir başarıya imza attı. Bu hareket, artık halk hareketi olmuştur.  
 
İYİ PARTİ, SİYASETE TAZE KAN GETİRDİ  
 
 
Henüz yeni kurulmuş olan İYİ parti ve bu partinin çiçeği burnunda Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, ‘Yeter! Söz Milletindir’ şiarıyla çıktığı bu yolculukta, daha yeni olmasına rağmen, yüzde 10 gibi, son derece önemli bir oy potansiyeline ulaşarak, tarihi bir zafere imza attı. Kaldı ki, böyle bir sonuca ulaşacağımız, seçim meydanlarında kendisini hissettiriyordu. Sayın Genel Başkanımız, gittiği her İlde ve İlçede büyük ilgi görüyor ve sevgi gösterileriyle karşılaşıyordu. Halkımız Sayın Genel Başkanımızı ve İYİ partiyi bağrına bastı. Yeni kurulmuş olmamıza rağmen, kısa zaman zarfında Türkiye çapında hızla teşkilatlanarak ülkemizi bir uçtan diğer uca gezerek, halkımızla hem hal olduk. Bütün ziyaretlerimizde müşahede ettik ki, esnaflarımızın işleri maalesef giderek kötüye gidiyor. Aldıkları kredileri ödeyemez durumdalar. İflaslar ve icralar birbirini takip eder hale gelmiş. Gençlerimiz mutsuz ve daha da önemlisi, geleceğe dair umutlu değiller. 
 
 
 Aş ve iş sorunu giderek büyüyor ve maalesef bu sorunlar, gündelik açıklamalarla geçiştirilmeye çalışılıyor. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Dolar ve Euro’nun yükselişini izleyen hükümet yetkilileri, vatandaşımızın alım gücünün giderek azaldığını görmezden geliyorlar. İşsizler ordusuna her geçen yıl yenileri ekleniyor. Eğitim sorunumuz ise, artık içinden çıkılmaz bir hale gelmiş durumda. Her yıl değişen ve yaz boz tahtasına dönüşen Eğitim sisteminin bir an önce, Eğitimin duayeni olmuş insanlara teslim edilmesi gerekiyor. Arayış içinde olan milyonlar insan, umutlarını İYİ partiye bağlamış durumda. İYİ parti, Siyasete taze kan getirdi. Sessiz yığınların sesi olmak, onların duygularına tercüman olmak, bizler için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Sinesinde bütün Semavi Dinlere mensup sayısız manevi yapılar bulunduran, tarihin canlı tanığı Diyarbakır İlimizin sorunları giderek artıyor. Kanayan yara haline gelmiş bütün sorunları günü birlik çözümler değil, bir cerrah hassasiyetiyle yaklaşarak, kalıcı ve köklü operasyonlarla tam anlamıyla çözüme kavuşturacağız.  



 
ALLAH’IN İZNİYLE GÖREVİMİ LAYIKIYLA İCRA EDECEĞİM 
 
 Yeni kurulmuş bir partinin, Diyarbakır gibi bütün dünyanın takip ettiği bir şehirde, Merkez Yenişehir İlçesinin başkanı olmak, elbette gurur verici bir durum. Allah’ın izniyle, bana bu görevi layık görenleri mahcup etmeyecek ve elimden gelen bütün gayretimle, halkıma hizmet noktasında, bütün bilgi birikimimi seferber edeceğim. Siyasete dinamizm katan ve vatandaşlar için yeni bir pencere açan İYİ partide Yenişehir İlçe Başkanlığı gibi kritik bir vazifeye layık görülmek, benim ve ailem için büyük bir mutluluk kaynağı. Sayın Genel Başkanımız zaten halkımızın bağrından çıkmış biri olarak, yıllardır Anadolu’yu bir baştan diğer başa gezmiş, aktif siyasetin merkezinde biri. Dolayısıyla böyle bir genel başkanla çalışacak olmak da, insana ayrı bir heyecan veriyor. Siyaset ‘halka rağmen değil’, tam tersine ‘halk ile birlikte ve halk için’ yapılır. Dolayısıyla, insanlarımıza içi boş laflarla değil, tam tersine sorunlarının bam teline dokunarak, onların dertleriyle hemhal olarak, sevinçlerine ortak olup çoğaltarak, acılarını da olabildiğince paylaşıp azaltarak yönelmek gerekir.  
 
 
 
Merkezinde ‘insan’ olmayan, insanı ortak payda olarak görmeyen siyasi yapılanmaların uzun soluklu olmadığı hususunda, çok partili siyasi hayatımızda bir çok yaşanmış örnek var. Dolayısıyla, sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretmek amacıyla yönelip, ‘sonuç odaklı’ bir siyaset üretmemiz gerekiyor. Bu bağlamda kapımız her zaman kadirşinas halkımıza sonuna kadar açıktır. İnşallah; bütün dava arkadaşlarımız kentimiz genelinde yapacağımız çalışmalarla, kardeşlik zincirimize yeni halkalar ekleyerek, Anadolu’ya dalga dalga yayılan bir umut ışığı olacağız. Sayın Genel Başkanımız, zaten hem ülkemiz ve hem de Diyarbakır ve Bölgemizin sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına vakıf birisi. Onun yaktığı bu meşale ile bütün Anadolu’yu hem ısıtarak, hem de aydınlatarak, siyasette yeni ve tertemiz bir yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle, bizlere güvenenleri mahcup etmeyerek, bu kutlu yolculuğa devam edeceğiz. Bütün gönüllerde ve kalplerde yer edinmeye çalışacağız. Siyaseti günü birlik değil, tam tersine uzun soluklu bir anlayışla yapacağız. Ayrıca, İlimizin genel sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını sık sık yerel ve ulusal platformlarda dile getirip, bu sorunları Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetimimize takdim edeceğiz. Biz bu yola baş koyduk. Halkımızla birlikte bu haklı mücadelemizde sonuna kadar yer alacağız’. 
 



ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.