GENEL Haber Girişi : 25 Kasım 2021 11:19

AKYOL’KADINA ŞİDDET KONUSU, TOPLUMSAL BİR SORUNDUR’

AKYOL’KADINA ŞİDDET KONUSU, TOPLUMSAL BİR SORUNDUR’
D.BAKIR- ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla, yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, kadına yönelik şiddetin, kanunlar tarafından en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine dikkat çeken ZANA YAPI Yönetim Kurulu Başkanı ve İş adamı Bedirhan Akyol, şunları söyledi: ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle yapılacak etkinliklerin, bu sağlıksız gidişatı engellemesini, bilinç, sağduyu ve itidal oluşumuna katkı sunmasını gönülden diliyorum. 


Unutulmamalıdır ki, ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür. Bu konuyla ilgili atılan son derece olumlu adımlar var. Ancak şu bir gerçek ki, kadına yönelik şiddet, gerek ülkemizde ve gerekse dünya genelinde, maalesef birincil derecede önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmakta. 



Allah Resulü, Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.), tam 14 asır önce, kadınlara karşı son derece kibar, nazik ve güzle sözlerle muamele etmemiz gerektiğini öğütlemiştir. Dolayısıyla, bu konunun yıl boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle gündemde tutulması, kadına şiddetin vicdanları nasıl kanattığını, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımıza anlatılmalıdır.



Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımıza bir ömür boyu sağlıklı, mutlu ve huzur dolu hayat diliyor, şiddete maruz kalmadan yaşamaları dileğiyle, sevgi ve saygılar sunuyorum’.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.