GENEL Haber Girişi : 10 Aralık 2020 22:53

AKTAY ‘İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİNİ İLK ONAYLAYAN ÜLKELERDEN BİRİYİZ’

AKTAY ‘İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİNİ İLK ONAYLAYAN ÜLKELERDEN BİRİYİZ’
D.BAKIR- Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Kurucular Kurulu Üyesi, Diyarbakırlı iş adamı ve siyasetçi Zeynel Abidin Aktay , ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayınladı.
Diyarbakırlı iş adamı ve siyasetçi Zeynel Abidin Aktay, mesajında, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Temel insan haklarının korunmasına dair bir çok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesinden dolayı her yıl 10 Aralık Günü Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir bildiridir. İnsan haklarının “Anayasası” olarak tanımlanan bu bildiri, insana onurlu bir yaşam sağlamak için her bireyin herhangi bir ayrım gözetmeksizin bildirgede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır. 

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini 6 Nisan 1949 tarihinde ilk onaylayan ülkelerden birisi olmuştur. Ülkemiz, geçen yıllar içinde, İnsan Hakları konusunda önemli ilerlemeler kaydederek, olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına ve hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada örnek bir konuma ulaşmıştır.

Bu çerçevede birlik ve beraberlik içerisinde, insan hak ve hürriyetlerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmeli ve bu değerleri Ülkemizi daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşımalıyız. 

Bu duyu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, Cenab-ı Allah’tan, ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere, bütün dünya insanlarına sağlık, başarı, huzur ve esenlikler ihsan eylemisini niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.