GÜNDEM Haber Girişi : 24 Temmuz 2024 22:07

Aktarlı’dan 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı Mesajı

Aktarlı’dan 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı Mesajı
Birlik Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Aktarlı, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı Mesajı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erhan Aktarlı mesajında; “Yaşadığımız yüzyılın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan gazetecilik, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren, meslek ilkelerine bağlı basın mensuplarımızın ifa ettikleri görev oldukça hassas ve yerine getirilme bakımından oldukça meşakkatlidir. 
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Basın, Milletimizin Müşterek Sesidir’ veciz ifadeleriyle, basınımızın bu önemli misyonunu en güzel şekilde ifade etmiştir.  

Ülkemiz ve Aziz milletimiz için son derece önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. 

 Yerel ve ulusal basında milletimizin haberdar olması için emek veren bütün gazetecilerimize selam ve sevgilerimi iletiyor, 24 Temmuz   Gazeteciler Günü  ve Basın Bayramlarını kutluyorum” dedi.