ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Ağustos 2019 19:06

AK Parti İl Başkanlığı için Dr. Yusuf Karakaş ismi ön planda

AK Parti İl Başkanlığı için Dr. Yusuf Karakaş ismi ön planda
Diyarbakır’da yaklaşan AK Parti kongresi öncesi İl Başkanlığı için kulislerde Dr. Yusuf Karakaş ismi konuşulmaya başlandı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı için Diyarbakır Eğil İlçesi’nde tanınmış köklü ailelerden siyasetçi bürokrat Dr. Yusuf Karakaş ism
Halkın tamamından ve her kesimden destek toplayan büyükbabası 4 dönem, babası ise vefat edene kadar Eğil Belediye başkanlığı yürüten Dr. Yusuf Karakaş’ın AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı için isminin konuşulması Diyarbakır’da heyecan yarattı. Dr. Yusuf Karakaş’ın isminin AK Parti il Başkanlığı için geçmesinin ardından sevinç yaşayan vatandaşlar parti olarak doğru bir karar olacağı düşüncesinde olduklarını belirttiler. 


Ekonomi Bakanlığı’nda uluslar arası anlaşmalar konusunda görev yapan Dr. Yusuf Karakaş bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya giden binlerce vatandaşada yardımcı olduğu için tüm Türkiye tarafından da tanınan ve sevilen simalar arasında yerini almayı başardı. Dr. Yusuf Karakaş kimdir? Dr. Yusuf Karakaş uluslararası ilişkiler, antropoloji ve ekonomi eğitimi almıştır. Siyasal bilgiler fakültesi mezunudur. Almanya’da doktorasını tamamlamıştır. 




İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca konuşabilmektedir. Dr. Yusuf Karakaş’ın uluslararası kuruluşların yöneticileri ile doğrudan ilişkileri bulunmaktadır. Bu durum Diyarbakır’a ekonomik, sosyal ve siyasal olarak inanılmaz fayda sağlayabilir. Yıllarca içişleri ve ekonomi bakan danışmanlıkları yapmıştır. Bir taraftan siyasette, diğer taraftan bürokraside derin tecrübesi bulunmaktadır. Farklı siyasal kesimleri tek çatı altında toplayabilecek, küskünleri geri getirebilecektir. Diyarbakır’ın gerçekten eğitimli, kültürlü bir başkana ihtiyacı vardır. Dr. Yusuf Karakaş, bu ihtiyacı karşılayabilecek tek isim olarak görünmektedir. 



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.