GENEL Haber Girişi : 11 Aralık 2018 11:35

AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'Diyarbakır Meydanlarında Fatih Portakal’a Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulundu.

AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'Diyarbakır Meydanlarında Fatih Portakal’a Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulundu.
FOX TV'nin haber sunucusu Fatih Portakal, Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de halkın ayaklanması için çağrıda bulundu. Fatih Portakal'ın yaptığı açıklamalar sonrası bazı iş adamları ve sivil toplum örgütleri ve AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'Diyarbakır

Diyarbakır'da, AK Ocaklar Derneği, Fatih Portakal hakkında ana haberde söylediği, "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Korkudan, endişeden, dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına" sözleriyle 'terör örgütlerini göreve çağırdığını' iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasına AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, AK Ocaklar Genel Başkan yardımcısı Mehmet satıcı, AK Ocaklar Diyarbakır İL Başkanı İbrahim Deneri, AK Ocaklar Yenişehir İlçe Başkanı Hasan Dögen ve AK Ocaklar Dernek üyeleri  katıldı. 



Adliye önünde toplanan dernek üyeleri adına basına açıklama yapan AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, Fatih Portakal'ın 10 Aralık tarihindeki ana haber bülteninde söylediği sözleriyle suç işlediğini iddia etti. Yiğit, Portakal'ın Fransa'daki protestolar ile ilgili haberin ardından sarf ettiği "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?" sözleriyle terör örgütlerini ve sempatizanlarını göreve çağırdığını iddia etti. 






Hakan Yiğit, "Fatih Portakal, Fransa'da olduğu gibi insanları ayaklanmaya davet etmiştir. Bizler AK Ocaklar Derneği olarak bugün Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Fatih Portakal Türk Devleti'ni aciz göstererek aşağılamış, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, terör örgütlerini ve insanları suç işlemeye tahrik ederek, kamu güvenliği açısından da açık bir tehlikenin ortaya çıkmasına zemin hazırlanmıştır. Bizler AK Ocaklar olarak bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Halkımız hiç bir şekilde tahriklere mehil vermeyecektir ve hiç bir şekilde devletine karşı bir adım atmayacaktır. Bizler bu olayın takipçisi olacağız ve buradan Fatih Portakal ve Fox TV'yi kınadığımızı beyan ediyoruz" dedi.

Portakal, provokatif çağrısında şunları söyledi;

"Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

 

Özel Haber: Yılmaz Acu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.