GENEL Haber Girişi : 05 Kasım 2018 00:42

40 ayrı üniversite öğrencileri Diyarbakır'ı gezdi

40 ayrı üniversite öğrencileri Diyarbakır'ı gezdi
Proje kapsamında Diyarbakır'a gelen öğrenciler il, ilçe ve köyleri ile tarihi yerleri gezerek ön yargıları yıktıklarını söyleyerek memnun kaldılar. Öğrenciler öte yandan Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç'un düzenlediği e


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Bir Damla Projesi kapsamında düzenlenen ve yurt içi ile yurt dışında bulunan 40 ayrı üniversite öğrencileri Diyarbakır'a gelerek tarihi mekanları ilçe ve köylere giderek bölge ile ilgili ön yargıları yıkmak ve Anadolu toprakları üzerinde yaşayan Doğusuyla Batısıyla bir olduğunu anlatmak adına gezi düzenledi. Düzenlenen gezi kapsamında öğrenciler Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç'un düzenlediği etkinliğe de katıldı etkinlik kapsamında öğrencilere Diyarbakır ile ilgili 13 dakikalık Osmanlı'dan Çanakkale'ye ve günümüze kadar faaliyetlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi izletildi. Ayrıyetten Başkan Büyükburç tarafından öğrencilere kitap ve kalemler hediye edildi.  




Öğrencilerin Diyarbakır'a ziyaretini ve projeyi değerlendiren Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Anadolu'nun 81 vilayetinde yaşayan eğitim ve öğretim gören çocuklarımızın Eğitimleri aksatılmadan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerimizi ziyaret etmeleri sağlamaları gerekmektedir. Çünkü, gidemediğin yer senin değildir, tutamadığın el senin değildir. Gelin gönüllere giden gönül köprüsü olalım. 




Nebiler, sahabeler, Peygamberler şehri Diyarbakır'ımız terörle mücadele konusunda bir çok ilimizden fazla şehit vermiştir. 81 ilde bulunan üniversitelerimizin gençlerimize yönelik kültür gezileri düzenlemeleri gerekmemektedir. Kapımız gönlümüz her zaman Diyarbakır'a gelen kardeşlerimize açıktır. Bizler damarlardaki kan, bedendeki canız . Bir damla projesi kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunarım" diye konuştu. 
 







HABER.YILMAZA ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.