SİYASET Haber Girişi : 20 Kasım 2020 08:23

ZEYNEL ABİDİN AKTAY, TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİNİN KURUCULARINDAN

ZEYNEL ABİDİN AKTAY, TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİNİN KURUCULARINDAN
D.BAKIR- Mustafa Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH), partileşme yolunda emin adımlarla ilerlerken, TDH, ilk toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde kurulan TDH bünyesinde, hem Cumhuriyet Halk partinden, hem de iş dünyasından tanınmış isimler yer alıyor. Türkiye Değişim Hareketi, partileşme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Mustafa Sarıgül'ün kadrosu da şekillenmeye başlıyor. Sarıgül'ün A Takımında, Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen iş adamlarından Zeynel Abidin Aktay da yer alıyor.

Aslen Hanili olup, evli ve dört çocuk babası olan iş adamı Zeynel Abidin Aktay, Türkiye Değişim Hareketi’nin kurucular kurulundan. Diyarbakır halkının yakından tanıdığı, çevresinde sevilen ve sayılan bir insan olan Zeynel Abidin Aktay, bugüne kadar birçok defalar kan davalarının sulh ile çözülmesinde katkıları olan, hasta ziyaretleri ve taziyelere katılarak, insanların zor ve acılı günlerinde yanında olan, hangi Semavi Dine mensup olursa olun, insanlara olanakları dâhilinde yardımcı olan, iş dünyasının da yakından tanıdığı bir sima.

Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) kuruluşundan bu yana Mustafa Sarıgül ile beraber hareket eden Zeynel Abidin Aktay, Diyarbakır’ın yanı sıra, Bölgemizin sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına vakıf bir insan.

Açıklamalarda bulunan Zeynel Abidin Aktay, Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünü yaptığı ve önümüzdeki günlerde partileşecek olan Türkiye Değişim Hareketi’nin ülkemiz siyasetine yeni bir soluk ve heyecan getireceğini belirterek, şunları söyledi:


ÜLKEMİZİN SORUNLARINI, TDH ÇÖZÜME KAVUŞTURACAK

‘Bilindiği üzere, ülkemiz giderek artan bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. İktidar kadroları, bu sorunların çözümü konusunda gerekli reaksiyonu gösteremiyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri, liyakatli insanların iş başında olmamalarından kaynaklanmaktadır.

Türkiye Değişim Hareketi öncüsü ve kurulacak partimizin genel başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, halkımızın bağrından çıkmış, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapmış bir isim.

Bölgemiz insanına bakış açısı da son derece olumlu. Ülkemizin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretecek, liyakatli kadrolar oluşturmak için, uzun süreden bu yana, hazırlıklar yapıyor. Giderek artan işsizlik ve beraberinde getirdiği yoksulluk, iç piyasalarda yaşanan daralmalar ve buna bağlı olarak esnaflarımızın çoğu zaman siftah bile yapamadan dükkânını kapatıyor. Dolayısıyla, vergilerini, SSK primlerini, bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyememeleri nedeniyle icralık oldukları bir süreçten geçiyoruz. Hayat pahalılığı öylesine boyutlara ulaştı ki, neredeyse günlük fiyatlar değişmekte. İşsizlik korkunç boyutlara ulaştı. Bulaşıcı pandemi sürecinden önce, İş-Kur şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar, başta bölgemiz olmak üzere, ülkemiz genelinde işsizliğin geldiği noktayı gözler önüne sermekte’.

İKTİDAR DA, MUHALEFET DE ÇÖZÜM ÜRETEMEZ DURUMDA

İktidarın sürekli güven kaybettiğini ve halk nezdinde desteğinin giderek azaldığına vurgu yapan Zeynel Abidin Aktay, şöyle devam etti: ‘Hükümet, kamuoyu nezdinde güven kaybetmeye devam ediyor. Muhalefet partileri de, vatandaşlarımızın önüne, kapsamlı bir program sunamıyor. En az iktidar kadroları kadar, muhalefet kadroları da yorgun ve çözüm üretemiyorlar. Halkımızın, gerek iktidar ve gerekse muhalefet partilerine güveni giderek azalmakta.

Artık değişim zamanı. Halkımız, sandıkta bir değişim yaparak, sorunlarına kalıcı çözümler üretecek, ülkemize yeni vizyonlar katacak bir hareket istiyor. Biz TDH olarak diyoruz ki, ‘Yeter. Söz Milletindir’.


TDH kadroları olarak, genel başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül öncülüğünde oluşturmakta olduğumuz kadrolarımız, ülkemizin sorunlarına çözümler üretecek, yeni ufuklar ve vizyonlar ile halkımıza nefes aldıracak projelerimiz ile, halkımıza hizmete talibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi içinde bulunduğu cendereden çıkarmak, refahı tabana yayarak, topyekün bir kalkınma hamlesi başlatmayı hedefleyen Türkiye Değişim Hareketi kadrolarında yer almak isteyen tüm vatandaşlarımızı, hareketimize katılmaya davet ediyoruz’.

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.