SAĞLıK Haber Girişi : 31 Aralık 2020 06:56

ZAMAN:TÜM DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA YOĞUN EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ZAMAN:TÜM DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA YOĞUN EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
D.BAKIR- Diyarbakır Liv Suit Otel İşletmecisi ve Genel Müdürü İş Adamı Ferman zaman ,bütün dünyayı etkisi altına alan ve can almaya devam eden bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) ile mücadele kapsamında, sağlık çalışanlarımızın takdire şayan bir mücadele örneği g


Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Liv Suit Otel İşletmecisi ve Genel Müdürü İş Adamı Ferman zaman , şunları söyledi:

‘Özellikle ileri yaş grubu vatandaşlarımızda, pozitif vaka oranının yüksek olduğunu görmekteyiz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, maske, mesafe ve temizlik kurallarına gerekli hassasiyeti göstermeyen bazı gençlerimiz, büyüklerimize virüs bulaştırarak, hasta etmeye devam ediyorlar. Ne yazık ki, kitle iletişim araçları, sosyal medyada ve devlet büyüklerimizin basın yayın yoluyla yaptığı uyarılara rağmen, halen belli bir kesim, gerekli hassasiyeti göstermemekte.

Unutmamak gerekir ki, bu sorumsuz kişiler, hem kendi ve ailelerinin yanı sıra, tüm toplumun sağılını tehlikeye atarak, virüsün daha hızlı yayılmasına sebep olmaktalar.

İlimiz ve ülkemiz genelinde, vaka sayıları her geçen katlanarak artmakta. Hem bulaş riskinin giderek arttığını, hem de buna paralel olarak, vefat sayılarının arttığını görüyoruz. Toplumun tüm katmanları olarak, hepimizin son derece hassasiyet göstermemiz gereken, çok zorlu bir süreçten geçiyoruz.

ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDAKİ İNCE ÇİZGİDEYİZ

Her geçen gün, ilimizdeki hastanelerde yoğunluk giderek artmakta. Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde, bulaş riskinin zirveye çıktığını düşünürsek, tedbirleri daha sıkı uygulamalıyız. Daha az sosyalleşelim, mecbur kalmadıkça kimseyle görüşmeyelim. Zorda kalmadıkça kimsenin evine gitmeyelim. Dışarıda işimizi bitirdikten hemen sonra da, evlerimize dönelim. Unutmamak gerekir ki, ailemizden bir kişiye bulaşması demek, hepimizin risk altında olması demek. Üzülerek gözlemliyoruz ki, hem vaka ve hem de vefat sayıları, her geçen gün artmakta. Hepimizin maske, mesafe ve temizlik hususlarına olabildiğince riayet etmesi gerekiyor.


Aksi halde, bu üzücü tablo, giderek daha da korkunç bir noktaya ulaşacak. Bugüne kadar, birçok aile, sevdiklerini kaybetti, birçoğu hastanelerde ölümle yaşam arasındaki ince çizgideler. Eğer gereken hassasiyeti göstermezsek, durum daha da vahim bir hale gelecek.

Her an, hepimiz akrabalarımız veya aile üyelerimizden kayıplar yaşama tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hem kendimiz ve aile üyelerimizin ve hem de toplumsal açıdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterelim. Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durarak, dışarıda işimizi bitirdikten sonra evimize gelelim. İş yerlerimizi periyodik olarak, ilaçlama konusunda da gerekli titizliği göstermeliyiz.


Büyüklerimizin bu süreçte, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaya dikkat etmeleri çok iyi olur. Gençlerimizden de, hem kendi sağlığı ve hem de toplum sağlığı açısından, maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami derecede riayet etmelerini özellikle rica ediyoruz’.



DEVLET BÜYÜKLERİMİZ, OLAĞANÜSTÜ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ VERİYOR

Sağlık çalışanlarının, vazifelerini sorumluluk anlayışı içinde, cansiperane bir şekilde yaptıklarını belirten Diyarbakır Liv Suit Otel İşletmecisi ve Genel Müdürü İş Adamı Ferman zaman, şöyle devam etti:

‘Adanmışlık ruhuyla görevlerini son derece güç koşullara rağmen, başarıyla sürdürmeye devam eden sağlık çalışanlarımızı ne kadar takdir etsek azdır. Bütün dünyada dengelerin alt üst olduğu, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, bu zorlu süreçte, vazifelerini en iyi şekilde bir şekilde icra eden, tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bunun yanı sıra, devlet büyüklerimiz ellerinden gelen tüm çabayı sarf etmekte ve devletimizin tüm kurumları da, birbirini bütünleyici ve tamamlayıcı bir şekilde, çalışmalarına devam etmekte.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere, tüm Bakanlıklar, genel müdürlükler ve diğer kurumlar, birlik ve beraberlik ruhuyla hizmetlerini sürdürmekteler.

Diyarbakır özeline baktığımızda ise, Sayın Valimiz Münir Karaloğlu öncülüğünde, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof Dr.Mehmet Akdağ, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç.Dr.Velat Şen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özkul,


Diş Hastanesi Başhekim Bülent İnceoğlu, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.izzettin Toktaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemiden sorumlu,Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ek bina koordinatör Başhekim Yardımcısı Uz.dr.Sevda Yeleç, ile, İlimizde görev yapan profesör, doktor, hemşire, Hastane Müdürleri,Hastane Güvenlikçileri ile hasta bakıcı ve sağlık çalışanlarımızın en üst düzeyde hizmet verebilmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini görmekteyiz.

Cenab-ı Allah, hepsinden razı olsun ve başta ülkemiz olmak üzere, bütün insanlığı kasıp kavuran, bulaşıcı ve öldürücü hastalık tehlikesinden kurtararak, yeniden eski sağlıklı ve huzurlu günlerimize dönmemizi nasip eylesin’.


Özel Haber:Yılmaz Acu  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.