YÜREĞİ İNSAN SEVGİSİYLE DOLU BİR HİZMET ADAMI: DR.EREN EYNELKaynak: YÜREĞİ İNSAN SEVGİSİYLE DOLU BİR HİZMET ADAMI: DR.EREN EYNEL

Diyarbakır’ın sevilen simalarını köşeme taşıyacağımı ve onların başarılı çalışmalarını anlatacağımı, her fırsatta dile getiriyorum. Mesai kavramı gözetmeksizin, herhangi bir çıkar beklemeden hizmet eden değerli insanlara da köşemde yer vermek istiyorum. Hangi sektör olursa olsun fark etmez.
Yeter ki, ‘Allah rızası dâhilinde çaba sarf etsin. Onların hepsinin başımızın üstünde yeri vardır’.
Bu haftaki yazımda yine Diyarbakır’ın sağlık sektöründen çok önemli değerli bir ismi köşeme taşıyacağım. Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Eren Eynel’e, geçtiğimiz günlerde bir hasta götürdüm. Aslen Çermikli olan bu hastamızla öylesine ilgilendi ve yardımcı oldu ki, anlatamam. Kaldı ki, Eren Eynel hocamız, güler yüzlü, sevecen ve samimi davranışları ile bütün hastalara yakın ilgi gösteren bir hocamız. Doğrusu hayran kalmamak mümkün değil.
Sayın hocamızla daha önceden tanışmışlığım vardı. Ama nereden hatırlayamadım önce. Sonradan kendisini tanıttı. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesinde 5 yıl önce birlikte çalıştığım zamanı bana hatırlattı. Öyle çok sevindim ki anlatamam. Hakikaten hem insan olarak, hem de doktor olarak özel bir insan. Hastalara yakını gibi davranıyor, hasta psikolojisini çok iyi biliyor. Gelen bütün hastaları en iyi şekilde muayene edip, ilaçlarını yazıyor, ilaçların kullanım şekillerini de anlattıktan sonra yolluyor.
Allah razı olsun böyle güzel doktorlara, ne kadar teşekkür etsek azdır. Aldığı duaları anlatamam. Ben de gördüğüm bu güzellikleri paylaşmanın, her şeyden önce bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.
Allah sizden razı olsun inşallah. Öylesine mütevazı, kibirden uzak, adanmışlık duygusuyla görevlerini icra eden insanlara, ne kadar dua etsek azdır.
KİMİ İNSANLAR VARDIR, BİR YILDIZ GİBİ PARLARLAR
Sık sık yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözüm yollarını yazıyoruz. Bazen öyle oluyor ki, adeta içimiz kararıyor. Hep sorunlardan bahsetmek zorunda kalıyoruz. İşte Eren Eynel gibi insanlarımız, tam böyle sıkıntılar ve sorunlardan bunaldığımız durumlarda, adeta can simidi gibi imdadımıza yetişiyor.
Sektöründe adeta bir güneş gibi parlayan değerli simalarından bahsetmemek haksızlık olur.  Sergilediği başarılı icraatlarıyla, insanlarımızın hastaneden memnun ayrılması için bütün gayretini sarf eden sevgili hocamız, gönüllerde taht kurmuş durumda. Toplum olarak bu tür değerlere sahip çıkmalı ve onları takdir etmeliyiz diye düşünüyorum. O nedenle haber sitelerimizde onların çalışmalarını kamuoyu ile paylaşıyorum. Vatandaşlarımızdan ricam, sosyal medyada paylaşımlar yaparak, böylesi değerlerimizin çabalarının, yüz binlerce insana ulaşmalarını hep beraber sağlayalım.
Allah korkusu olan, ‘halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ şiarıyla, vazifesini icra eden kıymetli insanlarımızı onure etmek, benim için de onurdur.
Allah razı olsun, Eren Eynel bey gibi güzel insanlarımız var. İyi ki, böylesi güzel insanları tanıma fırsatım oldu. Güzel insan, bu kadim kent, yaptıklarını asla unutmayacak.
Cenab-ı Allah’tan niyazımız, bu güzel insanların sayılarının artması. Eğitim, spor, sanat, ticaret, sağlık, siyaset, hangi sektör olursa olsun fark etmez. Yeter ki, hayatımıza olumlu dokunuşlar yapabilsin ve insanlarımızın sorunlarıyla hem hal olabilsinler.
Peygamberler ve sahabeler beldesine kim hizmet ederse etsin ben de, Allah’ın izniyle köşemde her zaman onlara yer vereceğim. Amacım kesinlikle birilerine yaranmak değil. Tam tersine, taş üstüne tay koyanları, insanların hayrı için bir çivi dahi çakanları haber sitelerimde, sosyal medya hesaplarımda ve bütün kamuoyunda dile getirip, örnek teşkil etmelerini sağlamak.
Aslında Eren Eynel hocamıza, ‘sizinle ilgili bir köşe yazısı yazmak istiyorum’ dediğimde, kabul etmemişti. Çünkü reklam veya şöhret peşinde değil.
Allah rızası için görevini en iyi şekilde layıkıyla yapabilmenin mücadelesini veriyor. Hal böyle olunca, ben de ondan izinsin yazdım bu yazıyı. İnsanlara adeta şifa dağıtan, mazlumların babası sevgili Eren Eynel  hocamıza Diyarbakır halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum. İnanın sevgili okurlarım, eline bir mevki veya makam geçince insanlara tepeden bakan, onları hor gören nicelerini gördüm. Bunların içinde maalesef, her tür meslek grubundan insanlara rastladım. Kendisini dev aynasında gören cücelerdi aslında bunlar.
Ama bugün, hiç kimse onları hayır dualarıyla yad etmiyor. Bu kadim kentten çok şey aldılar, ama maalesef hiçbir şey vermediler. İnsanlık yapmak, herkese kısmet olmaz zaten. Beni tanıyanlar çok iyi bilirler. İnce eler, sık dokurum. Kimseyi kolay kolay eleştirmem ve övmem. Olayın mahiyetini tam olarak anlamadan yorum yapmam.  Bu sayede kitleleri de yanlış yönlendirmemeye gayret ederim. Çünkü işin sonunda vebal almak var.
Allah’ın rızasıyla şereflenmek için çaba gösterenlere canım feda olsun. Rabbim’in rızası için yaptığım hizmetler, bana dua olarak geri dönüyor. Dünyaya değiştirmem bu duaları.
Rabbim; herkese nasip buyurmaz bu nimetleri. İnsanlığı ve güzel huyuyla, tüm hastalara kendi yakını gibi bakan hocamıza, her gün onlarca hasta muayene olmaya geliyor. Tedavi sonrası da şifa bulup gidiyorlar. Saygınlığı, asil kişiliği ve hürmetkârlığı ile halkın gönlünde taht kuran, hümanist ruhlu güzel bir insandır sevgili hocamız. Mütevazı ve tam bir görev adamıdır. İnsana, insan olduğu için değer veren bu kıymetli şahsiyet, bir dürüstlük ve merhamet abidesidir. Halk arasında deriz ya, ‘Yiğidi öldür, ama hakkını ver’. 
Allah; öyle bir sabır nasip etmiş ki, anlatmakla bitiremem. İnsanlığa en güzel vazifeyi yerine getiriyor. Hayır, hasenat işlerini de seven bir yapıya sahip. Bir insan için dualar almak, ne büyük bir servettir gerçekten. Devletini ve bayrağını seven bu fedakâr insanların kıymetini bilmeli ve onlara daha üst hizmetler sunabilmesi için zemin hazırlamalıyız diye düşünüyorum. Hangi kurum veya kuruluş olursa olsun fark etmez. Esas olan hizmettir, gerisi bence eziyettir. Kim ne derse desin bizler hizmet için varız, insanlık için varız, bu kapı herkese açıktır, imkânlarımız doğrultusunda halkımıza sahip çıkmamız bir insanlık görevidir.
Sabah erkenden mesaiye gelip, görev aşkıyla mesai bitimine kadar ‘Aşkla’ görev yapan insanlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız diye düşünüyorum.
Hani hep deriz ya: ‘Ne yaparsan yap, Aşk ile yap’. İşte Eren Eynel hocamız, görevini ‘Aşk’la yapanlarımızdan. Bize düşen de bu insanlarımıza dua etmektir. İyi ki varsın güzel insan. İyi ki bizimlesin. Bu kadim kent, seni unutmayacak. Her ismin geçtiğinde hayırla ve dualarla anılacaksın.
Hocam, en kalbi dileklerimle, selam, saygı ve dualarımla.

2018-07-17_173848.jpg


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.